Provozujte vlastní český minipivovar

Výroba


Máme nové webové stránky. Přejděte na :

Výroba zařízení pro pivovary a cidérky


Výrobní program

Vyrábíme a dodáváme komponenty, výrobní bloky pro pivovarskou výrobu, příslušenství pro pivovary a minipivovary i komplety minipivovarů  a pivovarů.

I. LINKY PRO VÝROBU PIVA

MINIPIVOVARY - KOMPLETNÍ SESTAVY PRO VÝROBU PIVA

MIKROPIVOVARY

Nízká cena, jednoduchý design. Výrobní kapacita od 38 do 1500 hektolitrů piva za rok. Mikropivovary (v zahraničí nazývané také nanopivovary) jsou kategorií malých pivovarů, u nichž je hlavním kritériem co nejnižší možná cena, rychlá snadná instalace a jednoduchá konstrukce. Naproti tomu mají nižší komfort obsluhy ve srovnání s vyššími třídami malých pivovarů. Mikropivovary jsou výborným řešením pro začínající pivovarníky a malé restaurace, které chtějí vyrábět pivo v malých objemech. Výrobní cena litru piva je vysoká, zahrneme-li do ní pracovní náklady s ohledem na vyrobené množství piva.

BREWMASTER MIKROPIVOVARY

Malé minipivovary, vybavené poloprofesionální varnou Brewmaster BM-50, BM-200 nebo BM-500 pro domácí nebo restaurační výrobu piva pro začínající pivovarníky a nejmenší komerční minipivovary. Zjednodušené nebo plnohodnotné kvasné a zrací cylindrokónické tanky s automatickým systémem řízení teplot a chlazením s využitím plášťových duplikátorů.

RESTAURAČNÍ MINIPIVOVARY

Tradiční český design, kompaktní varna, profesionální zařízení pro výrobu piva. Výrobní kapacita pivovaru od 112 do 12 000 hektolitrů piva za rok. Minipivovary tradičního českého designu BREWORX CLASSIC a BREWORX LITE-ME, vyrobené v České republice. Určené pro vestavbu do objektů, profesionální vybavení pro efektivní výrobu piva ve středních objemech. Ideální řešení pro zvýšení popularity střední a větší restaurace ve spojení s kouzlem konzumace domácího piva, vyráběného před zraky hostů na designově i funkčně hodnotném zařízení.

BREWORX CLASSIC MINIPIVOVARY

Minipivovary BREWORX CLASSIC - interiérové malé restaurační pivovary s tradičním českým designem a profesionálním vybavením. Typickým prvkem minipivovaru je dvounádobová varna v luxusním designu s povrchem z leštěné nerezi nebo mědi. Konstrukce pivovaru umožňuje efektivní výrobu všech známých druhů piva podle českých i zahraničních receptur, infůzním i dekokčním způsobem vaření mladiny, s využitím svrchního nebo spodního kvašení. Maximální denní produkce piva jsou 2 dávky za 24 hodin - dle objemu varny celkem 150 až 6000 litrů piva denně. Kompaktní dvounádobová varna - vystírací + rmutovací + mladinová pánev + scezovací káď + vířivá káď + obslužná plošina + laboratorní výbava. Kvasné a zrací cylindrokónické tanky anebo otevřené kvasné kádě v kombinaci s ležáckými tanky, přetlačné tanky , chladicí a sanitační systém - to vše je obvykle již v základní výbavě pivovaru.

BREWORX LITE-ME MINIPIVOVARY

Minipivovary BREWORX LITE-ME - interiérové malé restaurační pivovary s tradičním českým designem obdobným jako BREWORX CLASSIC, ale se zjednodušenou varnou, jejíž konstrukce umožňuje výrobu piva pouze ze sladových a mladinových koncentrátů. Typickým prvkem minipivovaru je dvounádobová varna v luxusním designu s povrchem z leštěné nerezi nebo mědi. Konstrukce pivovaru umožňuje efektivní výrobu desítek druhů piva ze sladových výtažků a mladinových koncentrátů, s využitím svrchního nebo spodního kvašení. Maximální denní produkce piva jsou 3-4 dávky za 24 hodin - dle objemu varny celkem 150 až 4000 litrů piva denně. Kompaktní dvounádobová varna - rozmíchávací + mladinová pánev + vířivá káď + obslužná plošina + laboratorní výbava. Kvasné a zrací cylindrokónické tanky anebo otevřené kvasné kádě v kombinaci s ležáckými tanky, přetlačné tanky , chladicí a sanitační systém - to vše je obvykle již v základní výbavě pivovaru.

MODULÁRNÍ MINIPIVOVARY

Stavebnicový systém, zaručující snadnou a rychlou instalaci pivovaru zákazníkem. Výrobní kapacita pivovaru od 187 do 2250 hektolitrů piva za rok. Minipivovary MODULO vynikají revolučním modulárním řešením, které ve srovnání s minipivovary od jiných výrobců mají mnoho výhod pro začínající a budoucí provozovatele pivovaru. Snadná montáž bez specialistů, variabilita, jednoduše rozšiřitelná stavebnice.

MODULO CLASSIC MINIPIVOVARY

Minipivovary MODULO CLASSIC - modulární interiérové malé pivovary s klasickým českým designem a konstrukcí 2-nádobové varny. Konstrukční řešení varny a kvasných nádob umožňuje výrobu všech ve světě obvyklých druhů piva podle českých i zahraničních receptur, z tradičních surovin (obilný slad, chmel, voda a kvasnice) anebo z koncentrátů. Objem varných a kvasných nádob je optimální pro výrobu až dvou várek pivní mladiny za 24 hodin dekokčním postupem, anebo až tří várek piva infůzním způsobem. Pivovar je sestaven z několika různých modulů, jejichž instalaci zvládne sám zákazník bez týmu montážních specialistů. Moduly jsou propojeny speciálními hadicemi, je ale možné nahradit je i pevným potrubním propojením.

MODULO LITE-ME MINIPIVOVARY

Minipivovary MODULO LITE-ME - modulární interiérové malé pivovary s klasickým českým designem a zjednodušenou konstrukcí 2-nádobové varny. Konstrukční řešení varny a kvasných nádob umožňuje výrobu většiny ve světě obvyklých druhů piva podle českých i zahraničních receptur, pouze však ze sladových extraktů a mladinových koncentrátů. Objem varných a kvasných nádob je optimální pro výrobu až 3-4 várek pivní mladiny za 24 hodin. Pivovar je sestaven z několika různých modulů, jejichž instalaci zvládne sám zákazník bez týmu montážních specialistů. Moduly jsou propojeny speciálními hadicemi, je ale možné nahradit je i pevným potrubním propojením.

PRŮMYSLOVÉ MINIPIVOVARY

Účelový průmyslový design varny, vysoká efektivita výrobního procesu. Výrobní kapacita pivovaru od 750 až do 162 000 hektolitrů piva za rok. Minipivovary s průmyslovým designem jsou určené pro střední až vysoké objemy produkce piva. Hlavním znakem je maximální možná funkčnost a efektivita výroby, bezpečnost obsluhy a ekonomika provozu. Úspěšně konkurují menším průmyslovým velko-pivovarům.

BREWORX LITE-ECO MINIPIVOVARY

Minipivovar BREWORX LITE ECO je minipivovar z řady BREWORX LITE. Pivovar se vyznačuje zjednodušenou varnou, umožňující svojí konstrukcí výrobu piva ze sladinových koncentrátů, neboli sladových výtažků či extraktů (Malt Extract), ale také z mladinových koncentrátů (Wort Concentrate) a vody. Neumožňuje výrobu piva z tradičních surovin, tj. ze sladu, chmele a vody.

BREWORX COMPACT MINIPIVOVARY

Konstrukce třínádobové průmyslové varny BREWORX TRITANK umožňuje velmi efektivní výrobu prakticky všech známých druhů piva podle českých i zahraničních receptur, z tradičních surovin (slad, chmel, voda, kvasnice), s využitím infúzního nebo dekokčního postupu vaření mladiny. V případě potřeby je možné vyrábět pivo také ze sladových výtažků (stejně jako u varny Breworx Lite-ME). Ačkoli je minipivovar optimalizován pro výrobu ležáků plzeňského typu, je možné v něm stejně snadno vyrábět i piva svrchně kvašená.

BREWORX OPPIDUM MINIPIVOVARY

Minipivovar BREWORX OPPIDUM je "vlajková loď" našich průmyslových pivovarů. Šestinádobová varna speciální konstrukce umožňuje plně automatickou, souběžnou výrobu až čtyř várek mladiny najednou, což odpovídá denní produkci mladiny až 6-tinásobku objemu varny dekokční metodou (6000 - 18000 litrů mladiny za den), anebo až osminásobku objemu varny infůzní metodou (8000 - 24000 litrů mladiny za den). Je možná výroba spodně kvašeného piva plzeňského typu i piva svrchně kvašená.

II. LINKY PRO VÝROBU NÁPOJE CIDER

CIDERLINE -KOMPLETNÍ SADY ZAŘÍZENÍ PRO VÝROBU NÁPOJE CIDER

CIDERLINE MODULO - MODULÁRNÍ VÝROBNÍ LINKY PRO CIDER

CIDERLINE MODULO jsou kompletní výrobní linky pro profesionální výrobu nápoje cider, jejichž velmi jednoduchá instalace je prováděna zákazníkem bez nákladných investic do projektových, stavebních a instalačních prací. Díky konstrukčnímu řešení (sestava samostatných modulů propojených potravinářskými hadicemi) k jejich instalaci není potřebný tým montážních specialistů, navíc umožňuje jejich budoucí snadné rozšiřování a doplňování cidérky o další rozšiřující zařízení pro zvýšení komfortu práce a efektivity i objemu výroby.
CIDERLINE MODULO 250 Modulární cidérka s nejmenší výrobní kapacitou nápoje cider 45 až 225 hektolitrů za rok , s kvasnými tanky s objemem 250 litrů.
CIDERLINE MODULO 500 Modulární cidérka s nižší výrobní kapacitou nápoje cider 90 až 450 hektolitrů za rok, s kvasnými tanky s objemem 500 litrů.
CIDERLINE MODULO 1000 Modulární cidérka se středně velkou výrobní kapacitou nápoje cider 180 až 900 hektolitrů za rok, s kvasnými tanky s objemem 1000 litrů.
CIDERLINE MODULO 2000 Modulární cidérka s větší výrobní kapacitou nápoje cider 360 až 1800 hektolitrů za rok, s kvasnými tanky s objemem 2000 litrů.

CIDERLINE PROFI - PRŮMYSLOVÉ VÝROBNÍ LINKY PRO CIDER

CIDERLINE PROFI jsou kompletní profesionální výrobní linky pro průmyslovou výrobu nápoje cider. Jejich instalace vyžaduje práci týmu našich specialistů. Výrobní technologie je klasickým způsobem vestavěná do budovy. Toto průmyslové řešení umožňuje vysoce efektivní zpracování ovoce, řízenou fermentaci nápoje a balení cideru do prodejních obalů.
CIDERLINE PROFI 1000 Výrobní linka nápoje cider CIDER LINE PROFI 1000 zahrnuje vše potřebné pro výrobu 8000 až 96000 litrů cideru za rok.
CIDERLINE PROFI 2000 Výrobní linka nápoje cider CIDER LINE PROFI 2000 zahrnuje vše potřebné pro výrobu 16 000 až 192 000 litrů cideru za rok.
CIDERLINE PROFI 3000 Výrobní linka nápoje cider CIDER LINE PROFI 3000 zahrnuje vše potřebné pro výrobu 24 000 až 288 000 litrů cideru za rok.
CIDERLINE PROFI 4000 Výrobní linka nápoje cider CIDER LINE PROFI 4000 zahrnuje vše potřebné pro výrobu 32 000 až 384 000 litrů cideru za rok.

BEERCIDERLINE MODULO - MODULÁRNÍ KOMBINOVANÉ LINKY PRO VÝROBU PIVA A CIDERU

Kombinovaná linka pro výrobu piva i nápoje cider BEERCIDERLINE MODULO přináší výhodu velmi efektivního využívání výrobní technologie, která umožňuje výrobu dvou druhů alkoholických sycených nápojů. Zatímco pivo osloví zejména tradiční konzumenty, nápoj cider zaujme především zákazníky, toužící po ochutnávání nápojů nepříliš známých chutí, který je rozšířen zejména v západní Evropě. Výrobní linka je sestavená z jednoduše propojitelných modulů, její instalace je prováděna samotným zákazníkem podle návodu.

BEERCIDERLINE PROFI - PRŮMYSLOVÉ KOMBINOVANÉ LINKY PRO VÝROBU PIVA A CIDERU

BEERCIDERLINE PROFI je kompletní profesionálně vybavená linka pro průmyslovou výrobu dvou druhů alkoholických nápojů - piva a cideru. Instalace výrobní linky je prováděna týmem našich specialistů a je napevno začleněná do objektu. Toto řešení umožňuje vysoce efektivní výrobu nápoje cider ve větších objemech - zpracování ovoce, výrobu pivní mladiny, řízenou fermentaci a zrání piva a cideru a jejich stáčení do prodejních obalů.

III.  TECHNICKÉ VYBAVENÍ PIVOVARŮ a CIDÉREK

I. Zařízení pro výrobu piva

Horký proces výroby piva - výroba pivní mladiny

Pivovarské varny

Blokové varny jsou hlavní pivovarské stroje, které slouží k výrobě tzv. mladiny z výchozích surovin. Nabízíme několik řad pivovarských varen od jednoduchých mikrovaren až po plně automatické systémy pro výrobu velkých objemů mladiny.

Řídicí systém varny

Ovládací systémy pro řízení varného procesu při výrobě mladiny, řídicí systémy pro řízení kvašení a zrání piva. Manuální, poloautomatické a automatické systémy ovládání pivovaru.

Mačkadla sladu

Pivovarské šrotovníky - stroje pro šetrné namačkání sladu bez poškození jejich obalů, což je důležité pro bezproblémové scezování pivní sladiny na varně a pro získání maximálního extraktu z obilného zrna.

Doplňková zařízení pro varnu

Volitelná příslušenství pro pohodlnou práci při šrotování sladu a transportu surovin a odpadů. Šroubové dopravníky.

Vyvíječe horké páry

Zařízení pro výrobu horké páry. Horká pára se v pivovarech používá k ohřevu varny, pro přípravu horké vody, k sanitaci potrubí a technologie apod. Elektrické a plynové vyvíječe horké páry.

Zásobníky horké vody

Zásobník horké vody (bojler) slouží k ohřevu, akumulaci a skladování horké vody. Horká voda je získávána zejména z odpadního tepla při procesu chlazení mladiny a při použití kondenzátoru brýdových par u varny.

Zásobníky studené vody

Nádoba na ochlazování a skladování studené upravené vody je určená k přípravě pitné vody pro další varný proces. Její část je používána pro chlazení mladiny po ukončení varného procesu, přičemž se voda ohřeje a naplní do zásobníku horké vody.

Chlazení a okysličení mladiny

Po ukončení varného procesu je pivní mladinu nutné co nejrychleji zchladit a okysličit. Tím je připravená k přidání pivovarských kvasnic a zahájení kvasného procesu v pivovarských tancích. Ke chlazení mladiny používáme deskové výměníky tepla ve spojení s potrubní syticí svíčkou, přičemž odpadní teplo získané chlazením mladiny se dále využívá (rekuperuje) k ohřevu pitné vody.

Studený proces výroby piva/vína/cideru - kvašení pivní mladiny a zrání piva

BPS - Nápojové tanky - nádoby pro výrobu piva, vína a cideru

Kompletní nabídka nerezových tanků (netlakových a tlakových nádob) pro výrobu alkoholických nápojů - piva, vína, cideru. Pivní a vinařské tanky vyrábíme v typových řadách i podle individuálních požadavků našich zákazníků.

CFS- Kompletní sestavy pro kvašení a zrání piva

CFS jsou kompletní kvasné-zrací sety. Jsou vybavené veškerým technologickým zařízením, které je potřebné pro řízené kvašení a zrání piva. Každá fermentační sada obsahuje několik cylindrokónických tanků, kompaktní kapalinový chladič s čerpadlem a systém digitální regulace teplot v tancích. Každý cylindrokónický kvasný a zrací tank je vybaven jedním nebo dvěma duplikátory (chladicími kanály) ve dvojitém izolovaném plášti pro účinné kapalinové chlazení.

FUIC- kompaktní kvasné a zrací jednotky

FUIC (Fermentation Unit with Independent Cooler) je kompaktní jednotka, primárně vyvinutá pro uspokojení požadavků malých pivovarů, které potřebují zkoušet nové druhy piv podle dosud neprověřených receptur. Zároveň ale může plnohodnotně nahradit klasické CK tanky a navýšit produkční kapacitu pivovaru.

CKT- Cylindrokónické kvasné a zrací tanky

V současné době se pro výrobu piva v moderně vybavených pivovarech nejčastěji používá uzavřené kvašení v cylindrokónických tancích (CKT). Jsou to válcovité nádoby s kuželovým dnem, v nichž probíhá buďto pouze hlavní kvašení (a dokvašování piva pokračuje v ležáckých tancích), anebo celý proces kvašení včetně dokvašování (nepoužívají se ležácké tanky).

OKK- Otevřené kvasné kádě

Tradiční česká technologie pivovarského sklepa vychází z historicky osvědčeného způsobu pomalého kvašení mladého piva v místnosti zvané spilka v otevřených kvasných kádích a dozrávání piva v uzavřených ležáckých tancích při mírném přetlaku. Tímto způsobem se ve střední Evropě vyrábí pivo již nejméně 150 let .

MAT- Zrací, dokvasné, ležácké tanky

Na proces hlavního kvašení mladiny, jehož meziproduktem je tzv. zelené pivo, navazuje proces dozrávání piva v tzv. zracích tancích (jinak také dokvašovacích či ležáckých tancích). Během této fáze výroby pivo tzv. dozrává, čili sytí se oxidem uhličitým, který vzniká činností zbylých kvasinek.

BBT- Servisní přetlačné stáčecí tanky

Servisní tanky, nazývané také přetlačné tanky, případně také pivní tanky, jsou nádoby konstrukčně podobné ležáckým tankům, ale jsou určené pro přípravu hotového piva (sycení, filtrace apod.) před plněním piva do transportních obalů (KEG sudy, láhve) a čepování piva (v sousedící restauraci).

YST- Regenerace a skladování kvasnic

Kvasničárny a regenerátory kvasnic - speciální tlakové a netlakové nádoby, určené pro regeneraci, sběr, dávkování a skladování pivovarských kvasnic.

Podpůrná zařízení pro pivovary a cidérky

CSE- Chladicí systém a zařízení

Dostatečně dimenzovaný a správně navržený chladicí systém je pro minipivovar jedním ze základních předpokladů výroby kvalitního piva. Chladicí systém musí bát konstruován tak, aby vyrobil dostatečné množství chladu a udržel na požadovaných teplotách všechny nádoby s pivem v pivním sklepě.

CIP- čištění a sanitace pivovarských zařízení

Sanitační stanice (CIP) slouží k dokonalému vyčištění veškerého strojního zařízení a potrubních systémů minipivovaru, které přicházejí do styku se zpracovávanými médii a kapalinami. Bez tohoto zařízení nelze provozovat zařízení na výrobu a stáčení nápojů.

CAE- Tlaková stanice na filtrovaný vzduch

Vzduchový kompresor slouží v pivovaru pro výrobu čistého tlakového vzduchu. Ten se používá pro řadu operací a zařízení, které jsou nezbytné pro výrobu piva - provzdušňování mladiny, přetláčení piva mezi nádobami, plnění piva do kegů atd.

NIG- tlaková stanice na dusík

Dusík se v pivovarech používá k tlačení piva buďto čistý (vytlačujeme-li najednou celý obsah nádoby), anebo jako směs s CO2 pod názvem BIOGON (vytlačujeme-li pivo z nádoby postupně po delší dobu – pivo skladované v přetlačných tancích).

COE- Sycení nápojů oxidem uhličitým

Sycení hotových nápojů oxidem uhličitým se používá všude tam, kde je vyžadován jako výsledný produkt sycený nápoj, tj. obsahující nejčastěji rozpuštěný plyn CO2 – pivo, cider, sycené druhy vína, limonády, minerálky. Pro okysličení mladiny se používají speciální potrubní syticí svíčky.

MPM- Mobilní čerpadlo

Mobilní čerpadlo pro používání v pivovarech, cidérkách vinařstvích. Určeno k přečerpávání nápojů a roztoků mezi nádobami a pro snadnou sanitaci nádob a potrubních cest.

Zařízení pro přípravu piva a cideru k prodeji a distribuci

FIL- Filtrace hotových nápojů

V minipivovarech se využívá pro zvýšení odolnosti a prodloužení životnosti piva především jeho filtrace bez následné pasterace. Pivo, zbavené většiny živých organismů, sice postrádá tělu prospěšné živé kvasinky, přesto si ale ještě uchovává své chuťové vlastnosti a řadu výživných látek.

PAS- Pasterace hotových nápojů

Pasterace (nesprávně „pasterizace“) piva je krátkodobé zvýšení teploty nápoje na teplotu, která způsobí zničení nesporulujících patogenních, ale také lidskému tělu prospěšných organismů. Provádí se na zařízeních, nazvaných pastéry.

DHE- Studené chmelení piva

Studené chmelení (v originále „dry hopping“ – suché chmelení) je součást výrobního procesu piva, který se běžně využívá ve Velké Británii, Skandinávských zemích, USA, Kanadě a Austrálii. jedná se o postup, kdy se chmel přidává do již hotového studeného piva – nejčastěji do stáčecího tanku.

DBE- Zařízení pro čepování nápojů

Vybavení interiéru restaurace není standardní součástí naší nabídky. Na přání zákazníka ale můžeme restauraci vybavit komponenty a prvky, souvisejícími s nabídkou vlastního piva. Patří zde zejména výčepní technika a technické vybavení restaurací.

KWF- Plnění nápojů do kegů a petainerů

Nabízíme ucelený sortiment zařízení pro mytí a plnění kegů (od objemu 5 litrů do 100 litrů). Od jednoduchých ručních plnicích ventilů až po plně automatické linky pro strojové mytí a plnění kegů. Speciální plničky pro plnění nápojů do petainerů a bag-in-boxů.

BFE- Plnění nápojů do lahví

Nabízíme široký sortiment zařízení pro izobarické plnění produktů do lahví v ochranné atmosféře CO2. Jednoduché ruční plničky, poloautomatické i výkonné automatické myčky, plničky, víčkovačky a etiketovačky lahví.

Blok moštárny – zařízení pro přípravu moštu k výrobě nápoje cider

FWC- Myčky a drtiče ovoce

Myčky ovoce a drtičky ovoce se při výrobě nápoje cider používají k mytí a rozdrcení jablek, hrušek nebo jiného ovoce na malé kousky, z nichž se následně v lisu vymačká ovocný mošt. Ten je výchozím meziproduktem pro výrobu cideru.

CFP- Lisy na ovoce

Naše cidérky (linky pro výrobu nápoje cider) CiderLine jsou vybavené kvalitním zařízením pro lisování moštu z drceného ovoce. Ovocný mošt je výchozím meziproduktem pro výrobu nápoje cider, který vzniká následným kvašením a zráním v kvasných jednotkách.

 

Technologie

Naše pivovary a minipivovary BREWORX  vybavujeme nejmodernější i tradiční technologií pro efektivní výrobu kvalitního piva. Hlavní komponenty pivovarů jsou naší vlastní výroby, speciální a doplňková zařízení jsou převážně českého původu od vybraných a spolehlivých subdodavatelů.

Materiál

Velký důraz klademe na původ nerezového materiálu, z něhož je vyrobena většina hlavních částí pivovarů. Používáme zásadně nerezavějící potravinářskou ocel evropského původu, nikoli levnou ocel nezaručené kvality nakupovanou mimo Evropskou unii.

Kvalita zpracování

U všech námi vyráběných komponentů pivovarů (varny, kvasné kádě, kvasné tanky, ležácké tanky, přetlačné tanky, CIP stanice, kvasničárny … ) klademe značný důraz na kvalitu zpracování. Díky našim dlouholetým zkušenostem z dodávek zařízení pro farmaceutický průmysl, kde jsou nejpřísnější normy na kvalitu, dodržujeme u výroby pivovarských technologií prakticky stejné postupy, na jaké jsme zvyklí u zařízení pro výrobu léčiv. Například důsledně dodržujeme zásadu jednoho druhu materiálu v dílně – pro čistotu svarů je nezbytné, aby se ve stejném prostoru neopracovávala nerezová ocel společně s běžnou ocelí anebo jinými kovy.