Nabízíme zařízení pro sycení nápojů a jejich meziproduktů technickými plyny
I. Sycení pivní mladiny kyslíkem před zahájením kvasného procesu
Mladina je meziproduktem při výrobě piva. Vyrábí se tzv. horkým procesem na pivovarské varně. Teprve kvašením mladiny a poté procesem zrání vzniká hotový nápoj – pivo. Před zahájením kvasného procesu je nejprve nutné mladinu zchladit (fáze chlazení mladiny) a poté okysličit (fáze okysličování mladiny). Okysličená mladina zchlazená na zákvasnou teplotu (podle druhu používaných pivních kvasinek) se následně zakvasí, tj. promíchá s dávkou živých pivních kvasnic a ve fermentačních nádobách (cylindrokónické tanky, uzavřené cylindrické kvasné tanky nebo otevřené kvasné kádě) započne proces kvašení mladiny, jehož výstupem je tzv. zelené, mladé pivo. To pak prochází fází maturace (zrání) v ležáckých tancích.
II. Sycení hotových nápojů před jejich plněním do obalů (kegů, lahví, petainerů)
Sycení hotových nápojů oxidem uhličitým se používá všude tam, kde je vyžadován jako výsledný produkt sycený nápoj, tj. obsahující nejčastěji rozpuštěný plyn CO2 – pivo, cider, sycené druhy vína, limonády, minerálky …
Dále je využíváno sycení nápojů dusíkem, které je důležité pro stabilizaci nápoje (například víno, káva …)
Nabídka vyráběných zařízení pro sycení nápojů a meziproduktů :
I. SYTICÍ SVÍČKY
I.1. Syticí svíčka do potrubí – provzdušňovací kámen pro sycení okysličování mladiny
Provzdušňovací svíčka slouží k provzdušnění mladiny stlačeným medicinským kyslíkem (z tlakové láhve) nebo sterilizovaným vzduchem před hlavním kvašením. Je vmontována do potrubí mladinové cesty, vzduchová tryska je připojená na rozvod tlakového sterilního vzduchu od kompresoru.
I.2 Syticí svíčka do tanků – karbonizační kámen nebo tryska pro sycení nápojů oxidem uhličitým, dusíkem nebo jinými plyny
Pro sycení nápojů oxidem uhličitým nebo dusíkem přímo v tancích nabízíme jako volitelné příslušenství pivních tanků tzv. syticí karbonizační svíčky. Tyto syticí svíčky se připojují k tankům pomocí jednoduché armatury, která je součástí vlastního tanku. Vyrábíme syticí svíčky tvaru trysky bez kamene, s keramickým kamenem anebo s kamenem ze sintrované oceli (ideální pro pivovary, cidérky a vinařství z důvodu snadné sanitovatelnosti).
II. Zařízení pro přesné dávkování syticích plynů
Převážně u sycení hotových nápojů, ale také při zahájení kvašení v kvasných tancích, je důležité zajistit správné dávkování syticího plynu do nápoje. Pro správné nasycení nápoje je podstatné dávkovat do tanku syticí plyn po stanovenou dobu v plánovaných dávkách. Přesné dávkování plynu zajišťují elektronické controllery, speciálně vyvinuté pro tuto proceduru.
Nabízíme syticí kontrollery pro přesné řízení sycení nápojů v jednotlivých tancích i pro řízení sycení až v 16 tancích jedním zařízením.
Nabízíme tato zařízení pro provzdušňování nápojů před kvašením a pro karbonizaci hotových nápojů :
FBC-1000R Flow-through beverage carboniser 1000L/hr
Price: 12 990 €
Flow-through beverage carboniser is a compact unit intended to the flow-through carbonisation of beverages. Designed mainly to saturation of beer, cider, water, wine, soft drinks, lemonades with carbon dioxide immediately before their filling into kegs, bottles or cans. Usable also
ACOS-03 Candle with porous stone for carbonization of beverages – only for simplified pressure tanks
Price: 500 €
The candle with a porous stone for beverage tanks is designed for the saturation of the wort, beer, wine or cider by sterilized compressed oxygen, carbon dioxide, nitrogen or other technical gas, when the beverage is in the tank under
JOX-02 Tank beverage oxygen diffuser
Price: 172 €
JOX-02 is the oxygen diffuser for alcoholic beverage production tanks. It is used to saturation of the wort, beer, wine or cider by sterilized compressed oxygen before or during the fermentation process inside the non-pressure vessels without using a special fittings.
MTOM-1 Mobile Tank Oxygenation Manager (OxyBoy / OxyMan)
Price: 1 955 €
MTOM-1 is the mobile box manager for managing of beverage oxygenation in one tank. The MTOM-1 controls one jet for oxygenation or aeration of beverages in the tank. Compatible with the ACOS-02 oxygenation stone , JOX-01 oxygenation jet. or JOX-02
COM-16 Central Oxygenation Manager
Price: 4 774 €
COM-16 is the central control cabinet for managing oxygenation up to 16 Tanks, Cascadable. The OxyBox controls up to 16 jets for oxygenation or aeration of beverages. Compatible with the ACOS-02 oxygenation/oxygenation stone or JOX-01 oxygenation jet.
JOX-01 Tank beverage oxygen jet
Price: 582 €
JOX-01 is the oxygenation jet for alcoholic beverage production tanks is used to saturation of the wort, beer, wine or cider by sterilized compressed oxygen before or during the fermentation process. It has be built into the tank, the nozzle is
ACOS-02 Candle with porous stone for carbonization of beverages
Price: 479 €
The candle with a porous stone for beverage tanks is designed for the saturation of the wort, beer, wine or cider by sterilized compressed oxygen, carbon dioxide, nitrogen or other technical gas, when the beverage is in the tank under
ACOS-01 Saturation pipe-candle with the carbonization or oxygenation stone
Price: 358 €
Saturation pipe-candle is designed for a saturation of the wort, beer, wine or cider with sterilized compressed oxygen, carbon dioxide, nitrogen or other gas. The saturation of beverage is usually carried out before or during the fermentation or maturation process. The