Provozujte vlastní český minipivovar

Stavebnicová linka pro výrobu cideru CiderLine MODULO

CIDERLINE MODULO – Stavebnicové linky pro výrobu nápoje cider

Kompletní profesionální výrobní linka stavebnicové konstrukce pro výrobu cideru s jednoduchou montáží, nevyžadující stavební zásahy do objektu. Jejich sestavení na místě zvládne zákazník sám bez potřeby práce odborníků. Linku výroby cideru je možné z počátku realizovat v základní sestavě a tuto postupně rozšiřovat o další prvky a zařízení, zvyšující objem produkce a komfort práce v cidérce.

Cider-Line-Modulo-FUIC4x250CCT

Postavte si profi-cidérku sami : jednoduché modulární cidérky pro každou restauraci …

Linky pro výrobu cideru CIDERLINE MODULO vynikají svým revolučním stavebnicovým řešením, které oproti cidérkám jiných výrobců mají řadu výhod především pro začínající a budoucí výrobce cideru.

  • Jednoduchá stavebnicová konstrukce – sestavit cidérku zvládne každý zručný zájemce
  • Nenáročné technické požadavky pro umístění cidérky – stačí volná část kuchyně
  • Lze začít s minimální konfigurací a postupně cidérku dovybavovat a rozšiřovat
  • Zvládnutelná manipulace s komponenty – pojezdová kolečka a stavitelné nohy
  • Rychlé propojení komponentů speciálními hadicemi s rychlospojkami, anebo potrubím
  • Bezproblémová a rychlá montáž a uvedení do provozu svépomocí podle českého návodu
  • Úspora nákladů a času – instalace se obejde bez náročných projekčních a stavebních prací
  • Cidérka není pevně spojená s konstrukcí budovy a má charakter sestavy spotřebičů
  • Snadné financování pomocí úvěru nebo leasingu technologie – nedotýká se práv třetích osob
  • Výrobu cideru je možné započít do několika hodin od dodání technologie cidérky

 

 

dotaz-buttoncenik-button

 

Proč zvolit pro výrobu cideru CIDERLINE MODULO ?

I. Sestavíte si cidérku jednoduše podle potřeb sami jako stavebnici

stavebnicePořízení výrobního zařízení pro cider je oproti jiným gastronomickým zařízením obvykle poměrně nákladnou investicí. Málokdo si může dovolit pořídit si cidérku v konfiguraci, která odpovídá výrobní kapacitě, plánované na několik let dopředu. Proto je rozumné vystavět cidérku postupně v malých krocích, přičemž kapacita a vybavenost cidérky se bude navyšovat v řádu let, bude-li prodej cideru odpovídat plánům investora. Naopak zredukování počáteční konfigurace na nezbytné minimum eliminuje značně podnikatelská rizika a minimalizuje ztrátu v případě neúspěchu podniku.

Výrobní linky CiderLine MODULO plně vyhovují této opatrné strategii. Jejich stavebnicové řešení umožňuje začít s výrobou cideru v tom nejmenším možném objemu s vynaložením minimální pořizovací investice. Postupně je pak možné cidérku rozšiřovat a dovybavovat jako stavebnici. Stačí jednoduše dokoupit další kvasné jednotky, přetlačné tanky, CIP stanici, myčku a plničku kegů, plničku lahví a další zařízení, bez nichž se cidérka v začátcích snadno obejde.

Konstrukce cidérek je navržená tak, aby montáž a oživení výrobní linky cideru zvládnul provozovatel s pomocí návodu sám, případně aby si byl schopen kdykoli cidérku přestavět, rozšířit anebo dovybavit bez potřeby nákladného výjezdu montážního týmu. Díly jsou pružně pospojovány hadicemi a kabely s rychlospojkami,pro montáž cidérky není potřeba prakticky žádné speciální vybavení. Komponenty jsou pro snadnou manipulaci opatřené pojezdovými kolečky, které se na místě určení vymění snadno za stavitelné nožky.

Přesto můžeme zákazníkům nabídnout i službu odborné montáže a oživení cidérky pracovníky naší výrobní firmy.

 

I.a) Linka pro výrobu cideru CIDERLINE MODULO v základní sestavě :

1. Příprava moštu : 1.1 Drtič ovoce , 2.1 Vodní lis na drcené ovoce, 3.1 Mobilní čerpadlo na mošt, 4. Kvašení a zrání cideru: 4.1 Kvasné a zrací tanky (CCT) s integrovaným chladičem a ohřevem, 5.1 Vzduchový kompresor s uhlíkovými filtry, 5.2 Tlakové láhve s CO2 , nebo N2 , 10. Prodej cideru : 10.1 * Plnění lahví nebo sudů.

blokove-schema-mp-crm-modulo-mc-001

I.b) Linka pro výrobu cideru CIDERLINE MODULO v rozšířené sestavě :

1. Příprava moštu : 1.1 Myčka ovoce, 1.2 Drtič ovoce , 2.1 Vodní lis na drcené ovoce, 3.1 Mobilní čerpadlo na mošt, 4. Kvašení a zrání cideru: 4.1 Kvasné a zrací tanky (CCT) s integrovaným chladičem a ohřevem, 5. Sanitace :  5.1* CIP stanice, 6. Výroba technických plynů : 6.1 Vzduchový kompresor s uhlíkovými filtry, 6.2 Vyvíječ dusíku N2 / tlakové láhve s CO2 , 7. Kvasničné hospodářství : 7.1 Zásobníky pro uchovávání kvasnic,, 9. Filtrace cideru : 9.1 *Primární a sekundární filtr, 10. Stáčení a prodej cideru : 10.1 *Myčka a plnička KEG sudů, 10.2 *Distribuce a prodej cideru v obalech 10.3 *Výčep v restauraci.

Linka pro výrobu cideru - technologické schéma

 

II. Ušetříte náklady za projektování, stavební úpravy i za montážní práce

usetriteProč jsou cidérky „klasické koncepce“ tak drahé ? Protože pořídit si „klasickou“ cidérku obnáší řadu organizačně, časově a především finančně nákladných činností a úkolů. U běžné vestavnélinky pro výrobu cideru musíte zajistit, protrpět a zaplatit :

  • projekční práce – technologický projekt cidérky … cca 40.000 – 100.000 Kč + stavební projekt rekonstrukce budovy … cca 120.000 – 500.000 Kč
  • stavební povolení – cidérka bude pevně zabudována do objektu, čímž budova změní účel používání
  • vyjádření řady subjektů a institucí k zamýšlené stavbě – sousedé, hasiči, vodárny, dodavatel elektřiny, telekomunikace, ministerstvo životního prostředí atd.
  • stavební práce – rekonstrukce budovy může být dražší než samotná technologie výroby cideru
  • montážní práce – výrobce obvykle posílá tým montážních dělníků na dobu 2 až 5 týdnů, přičemž náklady na montážní práce, ubytování a stravu dělníků a dopravu dosahují statisícových částek

 

U cidérek CIDERLINE MODULO většina těchto starostí buďto zcela odpadá, anebo budou budoucího provozovatele cidérky vytěžovat jen v malé míře. Sestávají totiž z několika samostatných dílů, pružně pospojovaných hadicemi, které není potřeba zabudovávat napevno do konstrukce stavby. Tímto získávají charakter spotřebičů, čímž se značně zjednodušuje legislativa spojená s jejich instalací a provozem.

 

 

III. K provozování cidérky stačí nevyužitá část restaurační kuchyně

Ideálním místem k provozování cidérky je nevyužitá část restaurační kuchyně, vybavené podle běžných norem pro restaurační provozy.

Budete potřebovat :

  1. Prostor s podlahovou plochou, odpovídající požadavkům vybrané konfigurace cidérky a minimální potřebnou výškou – požadované rozměry Vám přesně spočítáme. Tento prostor bude potřeba vymezit např. demontovatelnou lehkou sádrokartonovou příčkou a uzamykatelnými dveřmi – tímto bude zřízen tzv. celní sklad, což je legislativní podmínka pro provozování komerční cidérky.
  2. Dveře či vrata, umožňující svými rozměry průjezd komponentů až na místo určení. Nevyhovují-li rozměry dveřních otvorů, je možné dodat komponenty v částečně demontovaném stavu, případně doporučujeme za tímto účelem dočasně anebo trvale zřídit nový montážní otvor ve zdivu. Není-li možné žádným z uvedených způsobů zajistit dopravení cidérky na místo, bude nutné vybrat cidérku v konfiguraci s menším objemem tanků a varny.
  3. Podlahu a stěny do výše 150 cm obložené sanitovatelným obkladem. Podlaha musí být mírně vyspádována směrem ke kanalizační podlahové výpusti.
  4. Elektrické zásuvky 3x400V a 1x230V s minimálním požadovaným jištěním podle konfigurace cidérky.
  5. Síťky do oken kvůli zabránění vniknutí hmyzu.
  6. Odsávání vzduchu u podlahy v místě, kde budou umístěné kvasné tanky – při kvašení vzniká v malé míře jedovatý CO2.
  7. Dobře větranou nebo klimatizovanou místnost pro umístění kvasných jednotek – při chlazení vzniká odpadní teplo, které je potřeba odvětrávat nebo prostorově místnost chladit. Maximální provozní teplota v místnosti s tanky je 35°C .
  8. Místnost pro skladování ovoce.
  9. Vyhrazenou lednici pro skladování speciálních kvasnic.
  10. Technickou místnost pro skladování sanitačních prostředků, čisticích prostředků,nářadí, uskladnění tlakových lahví s technickými plyny apod.

 

 

IV. Díky technickému řešení můžeme pomoci s financováním cidérky

Skutečnost, že cidérka není pevně zabudována do konstrukce budovy a je možné jej kdykoli bez poškození odvézt,má pozitivní vliv na možnosti financování projektu výrobny cideru.

prachyBanky a leasingové společnosti velmi nerady poskytují finanční zdroje na pořízení pevně zabudované výrobní technologie cidérky. Důvodem jsou komplikace se „zabavením“ výrobního předmětu v případě špatné platební morálky dlužníka či nájemce, dotýká-li se exekuce práv třetích osob (nelze jednoduše bez svolení majitele budovy vybourat cidérku a tuto odvézt).

Tyto legislativní překážky u cidérek CIDERLINE MODULO neexistují, a proto je dobrou zprávou, že můžeme většině zájemců o pořízení cidérky nabídnout pomoc se zajištěním financování projektu formou leasingu anebo bankovního úvěru.

 

 

V. Vyplatí se vám cidérka ? Ekonomická a technická analýza projektu cidérky zdarma jako bonus

Nejste si stále jistí, zda jít do provozování vlastního cidérky ? Obáváte se, že se Vám výroba vlastního cideru ve vašem podniku nemusí vyplatit ?

Vypracujeme Vám bezplatně základní ekonomickou analýzu projektu cidérky, podle individuálních dat, specifických právě pro Vaše podmínky.

 

 

Ekonomická a technická analýza projektu cidérky CIDERLINE MODULO zahrnuje :

  • zkalkulujte-si-vas-minipivovarStanovení vhodné obchodní strategie provozovatele cidérky (stanovení objemu výroby / různé parametry pro prodej cideru na výčepu, v sudech, v lahvích / stanovené prodejních cen / volbu libovolného sortimentu cideru)
  • Nastavení optimálního finančního krytí investice (z vlastních zdrojů provozovatele / z cizích zdrojů úvěrem nebo na leasing / pronájem formou provize z vyrobeného cideru)
  • Výběr vhodné typové konfigurace cidérky s ohledem na podmínky konkrétního zákazníka
  • Přizpůsobení vybrané konfigurace cidérky individuálním požadavkům a potřebám zákazníka
  • Výpočet celkové pořizovací ceny cidérky
  • Stanovení potřebné podlahové plochy a výšky místností
  • Stanovení požadovaného elektrického příkonu a jištění
  • Výpočet optimálního provozního režimu cidérky (počet výrobních dní za týden, měsíc, rok)
  • Výpočet objemu prodeje cideru na výčepu, v sudech, v lahvích
  • Výpočet předpokládané spotřeby surovin, vody,energie a jejich ceny
  • Výpočet výrobních nákladů podle různých ukazatelů
  • Výpočet provozních výnosů podle druhu prodeje cideru
  • Výpočet očekávaných marží pro provozovatele (na 1HL a 0,5L prodaného cideru v různých obalech a na výčepu)
  • Hrubé zisky provozovatele podle druhu prodeje
  • Předpokládanou návratnost investice
  • Optimální stanovení výše úvěru /leasingu , úrokové míry, doby splatnosti

 

 

Kombinovaná linka BeerCiderLine MODULO pro výrobu piva i cideru : cidérka + pivovar

Výrobní linku CiderLine MODULO je možné efektivně rozšířit o další zařízení, které umožňují kromě cideru také výrobu piva. Cidérka kombinovaná s minipivovarem BeerCiderLine MODULO je velmi efektivním využitím výrobní technologie, které umožňuje s minimálními náklady pokrýt poptávku široké veřejnosti po dvou osvěžujících nápojích. Zatímco pivo uspokojí převážně tradiční konzumenty, cider oslovuje zejména zákazníky, kteří dávají přednost ovocných chutím a osvěžení před energetickými alkoholickými nápoji.


 

Další informace :

Ceník typizovaných sestav CIDERLINE MODULO …

Komponenty stavebnice MODULO – popis a ceny…

 


 

>>Chci nabídku na cidérku CIDERLINE MODULO

 

 

shares