Provozujte vlastní český minipivovar

Minipivovary BREWORX CLASSIC

Pivovar Breworx Classic

Základní řada pivovarů Breworx, která je určená nejširšímu okruhu zákazníků. Konstrukce, technologické provedení a přehledné ovládání varny Classic uspokojí i nejnáročnější požadavky zkušených sládků i začínajících pivovarníků.

Vyvážená základní a široká doplňková výbava varen Classic umožňuje zkonfigurovat plnohodnotný minipivovar s důrazem na co možná nejnižší pořizovací cenu, vhodný pro malou restauraci, ale také malý až středně velký restaurační pivovar pro restaurační provozy, v nichž „teče pivo proudem“.  Minipivovar Breworx Classic, zakoupený v minimální konfiguraci, lze kdykoli později rozšiřovat o další tanky, filtraci, myčky/plničky kegů, plničky lahví, propagační stanici, vyvíječ dusíku, CIP stanici, rekuperační kodenzátor páry a další příslušenství. Tímto mohou možnosti a výrobní kapacita minipivovaru růst s tím, jak se bude úspěšně rozvíjet podnik provozovatele minipivovaru.

Dvě provedení : s měděnými klobouky a plášti, s leštěným nerezový povrchem

Brewhouse Breworx-Classic-stainless-steelMicrobrewery brewhouse Breworx Classic - copper design

 

Konstrukce varny Breworx Classic umožňuje výrobu prakticky všech známých druhů piv podle českých i zahraničních receptur, a to z tradičních surovin (slad, chmel, voda s pomocí pivovarských kvasnic), infůzním i dekokčním způsobem. V případě potřeby je možné ve varně připravovat mladinu i z koncentrátů (stejně jako u varen BREWORX LiteME ). Narozdíl od většiny zahraničních výrobků je varna optimalizovaná pro výrobu kvalitního spodně kvašeného světlého piva plzeňského typu, ale bez omezení v ní lze připravovat i veškerá piva svrchně kvašená.

Objem denní produkce varny je 2 várky za 24 hodin při výrobě spodně kvašeného ležáku dekokčním způsobem, anebo až 3 várky za 24 hodin při výrobě svrchně kvašených piv infůzí. Je-li mladina vyráběna ze sladového koncentrátu, lze dosáhnout produkce až 4 várek za 24 hodin.

cenik-buttondotaz-button

> Technické parametry a ceník varen minipivovarů BREWORX CLASSIC

> Popis a ceník typických sestav minipivovarů BREWORX CLASSIC

 

Tři varianty minipivovarů BREWORX CLASSIC – podle způsobu kvašení

Vyrábíme minipivovary BREWORX CLASSIC ve třech variantách podle volby způsobu hlavního kvašení a  uspořádání pivovarského sklepa .

logo-breworx-cfMinipivovary BREWORX CLASSIC CF

Kvašení a zrání piva v uzavřených cylindrokónických tancích je efektivním a moderním způsobem výroby piva, které je velmi odolné proti kontaminaci kvasícího nápoje nežádoucími organismy. Možnost přesného řízení fermentace a zrání vede k trvale konstantním výsledkům kvality a senzorických vlastností vyrobeného piva. Výroba mladiny z tradičních surovin umožňuje výrobu všech druhů piva infúzním i dekokčním způsobem. Způsob uspořádání pivovaru je vhodný hlavně pro výrobu svrchně kvašených piv, ale je možné v něm vyrábět i všechny druhy spodně kvašeného piva.

logo-breworx-ofMinipivovary BREWORX CLASSIC OF

Kvašení a zrání piva otevřených kvasných kádích (spilka) je tradičním způsobem výroby piva, typickým zejména pro spodně kvašené pivo českého typu. Umožňuje sběr deky v průběhu hlavního kvašení. Fascinující pohled na kvasinkovou pěnu mnoha podob a barev ocení hosté při exkurzích do pivovaru. Pracnější výrobní proces mladiny z klasických surovin a náročnější péče o pivo ve fázi kvašení se vrátí především v neopakovatelné chuti tradiční cestou vyrobeného piva a v dobrém jménu pivovaru, stavícím značku na úctě k typické chuti českého národního nápoje.  Výroba mladiny z tradičních surovin umožňuje výrobu všech druhů piva infúzním i dekokčním způsobem.

logo-breworx-ocfMinipivovary BREWORX CLASSIC OCF

Kombinované řešení, umožňující výrobu spodně i svrchně kvašeného piva bez omezení daných volbou jen jediného typu kvasných nádob. Minipivovar obsahuje jak otevřené kvasné kádě (optimální pro tradiční způsob výroby spodně kvašených piv), tak i cylindrokónické tanky (vhodné zejména pro výrobu svrchně kvašených piv). Zrání piva probíhá pak ve zracích tancích, je možné ale namísto zracích tanků vybavit minipivovar dalšími cylindrokónickými tanky a používat je ve funkci zracích tanků. Řešení vhodné zejména pro restaurační minipivovary, kde provozovatel plánuje výrobu spodně i svrchně kvašených piva zakládá si na tradičním způsobu jejich výroby.

Schéma pivovaru BREWORX CLASSIC CF (s uzavřeným hlavním kvašením): 

 

Blokové schéma minipivovaru Breworx Classic CF

1. Varna : 1.1 Varna: rmuto-mladinová-vystírací pánev (RMVP), 1.2 Varna: kombi tank – scezovací káď / vířivá káď,1.3 Zásobník ledové vody, 1.4 Zásobník horké vody (bojler), 2. Kvašení : 2.1 Kvasné tanky (CKT), 2.2 Servisní (přetlačné) tanky, 3. Vyvíječ páry, 4. Chlazení : 4.1 Glykolová chladicí jednotka, 4.2 Deskový výměník pro chlazení mladiny / výrobu horké vody, 4.3 Deskový výměník pro chlazení ledové vody 5. Příprava surovin : 5.1 Šrotovník, 5.2 *Zásobník sladového šrotu, 5.3 *Šnekový dopravník sladového šrotu, 6. Sanitace : 6.1 Mobilní CIP čerpadlo, 6.2 *CIP stanice,  7. Výroba technických plynů : 7.1 Kompresor, 7.2 Vyvíječ dusíku N2 / tlakové láhve s CO2 ,  8. Kvasničné hospodářství :  8.1 Zásobník kvasnic, 8.2 *Propagační stanice pro pěstování kmenů kvasnic,  9. Filtrace piva : 9.1 *Primární a sekundární filtr, 10. Stáčení a prodej piva : 10.1 *Myčka a plnička KEG sudů, 10.2 *Distribuce a prodej piva v obalech 10.3 *Výčepní zařízení.

 

Schéma pivovaru BREWORX CLASSIC OF (s otevřeným hlavním kvašením): 

Blokové schéma minipivovaru BREWORX Classic OF

 1. Varna : 1.1 Varna: rmuto-mladinová-vystírací pánev (RMVP), 1.2 Varna: kombi tank – scezovací káď / vířivá káď,1.3 Zásobník ledové vody, 1.4 Zásobník horké vody (bojler), 2. Kvašení : 2.1 Otevřené kvasné kádě, 2.2 Zrací (ležácké) tanky 2.3 Servisní (přetlačné) tanky, 3. Vyvíječ páry, 4. Chlazení : 4.1 Glykolová chladicí jednotka, 4.2 Deskový výměník pro chlazení mladiny / výrobu horké vody, 4.3 Deskový výměník pro chlazení ledové vody 5. Příprava surovin : 5.1 Šrotovník, 5.2 *Zásobník sladového šrotu, 5.3 *Šnekový dopravník sladového šrotu, 6. Sanitace : 6.1 Mobilní CIP čerpadlo, 6.2 *CIP stanice,  7. Výroba technických plynů : 7.1 Kompresor, 7.2 Vyvíječ dusíku N2 / tlakové láhve s CO2 ,  8. Kvasničné hospodářství :  8.1 Zásobník kvasnic, 8.2 *Propagační stanice pro pěstování kmenů kvasnic,  9. Filtrace piva : 9.1 *Primární a sekundární filtr, 10. Stáčení a prodej piva : 10.1 *Myčka a plnička KEG sudů, 10.2 *Distribuce a prodej piva v obalech 10.3 *Výčepní zařízení.

Schéma pivovaru BREWORX CLASSIC OCF (s otevřeným i zakrytým hlavním kvašením): 

Blokové schéma minipivovaru Breworx Classic OCF

 1. Varna : 1.1 Varna: rmuto-mladinová-vystírací pánev (RMVP), 1.2 Varna: kombi tank – scezovací káď / vířivá káď,1.3 Zásobník ledové vody1.4 Zásobník horké vody (bojler), 2. Kvašení : 2.1 Otevřené kvasné kádě, 2.2. Kvasné cylindrokónické tanky2.3 Zrací (ležácké) tanky 2.4 Servisní (přetlačné) tanky3. Vyvíječ páry4. Chlazení : 4.1 Glykolová chladicí jednotka4.2 Deskový výměník pro chlazení mladiny / výrobu horké vody, 4.3 Deskový výměník pro chlazení ledové vody 5. Příprava surovin : 5.1 Šrotovník5.2 *Zásobník sladového šrotu5.3 *Šnekový dopravník sladového šrotu6. Sanitace : 6.1 Mobilní CIP čerpadlo, 6.2 *CIP stanice,  7. Výroba technických plynů : 7.1 Kompresor, 7.2 Vyvíječ dusíku N2 / tlakové láhve s CO2 ,  8. Kvasničné hospodářství :  8.1 Zásobník kvasnic, 8.2 *Propagační stanice pro pěstování kmenů kvasnic,  9. Filtrace piva : 9.1 *Primární a sekundární filtr, 10. Stáčení a prodej piva : 10.1 *Myčka a plnička KEG sudů10.2 *Distribuce a prodej piva v obalech 10.3 *Výčep a prodej piva.

 

ŘÍDICÍ SYSTÉM PIVOVARU

brewery-control-003A) Ovládací systém – úroveň MC – ruční ovládání  (manual control)

Manuálně řízená varna, jednoduchý tlačítkový ovládací panel se základními ovládacími a měřicími prvky. Manuálně jsou nastavovány potrubní cesty, zapínány motory a čerpadla, teploty a časy hlídá sládek. 

B) Ovládací systém – úroveň CC – centrální ovládání (central control)

Centrálně-manuálně řízená varna s podporou PLC s většinou operací ovládaných z centrálního ovládacího panelu s ovládacími a měřicími prvky. Ovládací panel je řešený dotykovým displejem anebo mechanickými spínači a regulátory – z něj jsou centrálně řízeny motory, ohřev a nastavovány cesty.

C) Ovládací systém – úroveň SA – poloautomatické řízení (semi-automatic control)

Poloautomaticky řízená varna s podporou počítače s většinou operací ovládaných počítačem – dle programu zadaného z centrálního ovládacího panelu. Ovládací panel je řešený dotykovým displejem . Sládek vybere recepturu a spustí program, který sám řídí výrobní proces. Sládek jej kontroluje a provádí laboratorní testy, ošetřuje nestandardní stavy a zajišťuje přípravu surovin a varny pro proces.
>>Zpět na pivovary BREWORX<<

shares