Provozujte vlastní český minipivovar

Mikropivovary BREWMASTER


Máme nové webové stránky. Přejděte na :

Pivovary Speidel Braumeister


 

Mikropivovary BREWMASTER (Speidel Braumeister)  jsou sestavy zařízení, určené pro poloprofesionální výrobu piva v objemech várky 10, 20, 50, 200, 500 nebo 1000 litrů. Jsou vybavené elektrickou varnou, umožňující výrobu různých druhů piva infůzním varným postupem s následným kvašením v cylindricko-kónických tancích.

Jsme autorizovaným prodejcem německé společnosti Speidel pro Českou republiku. Speidel je výrobce oblíbených minipivovarů Braumeister, které jsou vhodné jak pro homebrewery (domácí vařiče piva), tak i pro začínající minipivovary a restaurace.

Kompletní sortiment všech typů varen Speidel Braumeister,  fermentačních nádob Speidel, příslušenství i kompletních minipivovarů, najdete na oficiálním webu českého zastoupení Speidel CZ :  https://www.pivovary-braumeister.cz/


Technický popis a ceník doporučených sestav mikropivovarů BREWMASTER :

 

bm-51-setMikropivovary BREWMASTER 50

–  mikropivovary pro domácí pivovarníky :

  • Mikropivovary BREWMASTER 51 – s CK tanky 50 litrů
  • Mikropivovary BREWMASTER 52 – s CK tanky 100 litrů

 


Mikropivovary BREWMASTER 200
brewmaster-microbreweries-001

–  mikropivovary pro malé restaurace :

  • Mikropivovary BREWMASTER 201 – s CK tanky 200 litrů
  • Mikropivovary BREWMASTER 202 – s CK tanky 400 litrů

 

 

brewmaster-microbreweries-001

Mikropivovary BREWMASTER 500

–  mikropivovary pro střední restaurace :

  • Mikropivovary BREWMASTER 501 – s CK tanky 500 litrů
  • Mikropivovary BREWMASTER 502 – s CK tanky 1000 litrů

 

Kompletní nabídka sestav minipivovarů Brewmaster (Speidel Braumeister) … zobrazit


 Technický popis minipivovarů BREWMASTER

Technologie pro výrobu pivní mladiny

I. Brewhouse BREWMASTER BM-50

Nejmenší mikrovarna pro snadnou výrobu 55 litrů pivní mladiny infúzním výrobním postupem. Velmi praktická varna, nový model BREWMASTER BM-50, umožňuje výrobu velmi dobrého domácího piva s využitím čerstvých surovin anebo z koncentrátů, podle desítek různých receptur. Mikrovarna je vyrobená z nerezové potravinářské oceli AISI 304. Maximální dávka namačkaného sladu je 13 kg.

 

BREWMASTER BM-50 vyrábí 55 litrů pivní mladiny v jedné dávce (pro výrobu  50 litrů piva)

 

Popis :

Varna Brewmaster BM-50 z Vás udělá opravdového sládka. Je vyvinutá tak, aby výroba piva byla co nejsnadnější a zábavná pro každého, kdo se touží stát odborníkem na domácí pivo. Kompaktní design a snadné ovládání ji předurčují pro domácí použití.bm-50

Plně automatický systém ovládání zahrnuje dvě předprogramované výrobní postupy a navíc přidává jeden výrobní postup, který je libovolně snadno programovatelný uživatelem. Program přesně hlídá nastavené časové úseky a teploty po celou do
bu výrobního procesu mladiny. V porovnání s obdobnými typy mikrovaren se Brewmaster BM-50 obejde bez míchadla. Panentovaná technologie sladového kanálu zajišťuje dokonalou cirkulaci díla, sladiny a mladiny v celém objemu varny, aniž by došlo k přímému kontaktu sladové kaše (díla) s ohřevnými tělesy. Tímto je vyloučená nežádoucí karamelizace sladu.

Ať se již rozhodnete pro výrobu ječmenného ležáku,  pšeničného piva, svrchně kvašených ejlů anebo třeba polotmavých speciálů, varna Brewmaster BM-50 dokáže snadno vyrobit všechny tyto i mnoho jiných druhů piva. Poznáte a oceníte výrazný rozdíl v kvalitě a chuti vyrobeného piva, v porovnání s běžnými pivy, dostupnými v obchodech.

Upozorňujeme, že jakmile jednou ochutnáte chuť Vašeho domácího piva, obrátíte se jednou provždy k nákupům piva z komerčních várek velkých pivovarů. Jinými slovy: jakmile jednou poznáte Brewmaster BM-50, bude to pro vás těžké vzdát se tohoto přirozeného druhu piva, který si sami vyrobíte bez pasterizace, filtrace a chemických přísad.

Technické parametry a vybavení:

  • Programátor PLC, který umožňuje měřit, regulovat a programovat libovolné časové úseky, činnost čerpadla a teploty, podle zvoleného receptu, přímo z vašeho počítače.
  • Ohřev: 3,200 W
  • Čerpadlo: 2x 9 W
  • Elektrické napájení: 230 V / 1 fáze – jištění min. 16 Amp.
  • Max. množství sladu: 13 kg

Výhody:

  • Velmi snadné použití, čištění a údržba
  • K základní jednotce je možné dokoupit celou řadu příslušenství (chmelové filtry, kvasné nádoby, zrací nádoby, chladící zařízení, výměníky tepla ..), které jsou potřebné pro celý proces výroby domácího piva


II. Varna BREWMASTER BM-200

Varna BM-200 je určená k výrobě 200 (max. 230 litrů) litrů pivní mladiny infůzním varným postupem z namačkaného sladu, chmele a vody, případně s využitím sladových nebo mladinových koncentrátů.

 

Mikro varna Brewmaster BM-500

Vybavení varny BM-200 :

  • Kompletní konstrukce varny je vyrobená z potravinářské nerezivějící oceli AISI 304
  • PLC programátor, umožňující kontrolu, regulaci a programování výrobního postupu. Lze nastavit varné postupy podle zvolených receptur, přičemž obsluha na programátoru zadává požadované teploty a časy jednotlivých kroků, a také programuje činnost čerpadla. Díky Wi-Fi modulu je možné programování varného procesu přímo z vašeho počítače.
  • Míchadlo poháněné motorem s regulací otáček, ve spodní části, které hněte směs  – díky němu lze dosáhnout lepší extrakce cukrů ze sladu, než je tomu u jiných podobných systémů.
  • Tři ohřevná elektrická tělesa 3x 1000 W pro ohřev směsi umožňují zrychlení varného procesu a vyšší produktivitu práce. Rychlost výroby jedné várky mladiny lze ještě zvýšit vybavením varny izolačním navlékacím pláštěm a zapojením přídavného kotle pro zkrácení doby várky.
  • Filtrační koš s drátěným sítem pro separaci sladiny od mláta, který se snadno zvedá i se sladovým mlátem pomocí vestavěného jeřábu.
  • Cirkulační čerpadlo 370 W.
  • Napájení ze zásuvky 3x 400V , jištěné na 16 A. Celkový příkon 9,4 kW.
  • Systém spirálového tepelného výměníku , zabudovaného v duplikačním plášti s plochou 1,3 m2, umožňuje zchlazení mladiny za cca 2h 25 minut. S použitím externího deskového výměníku lze dobu chlazení mladiny zkrátit na 60 minut.
  • Maximální množství sladu 42 kg na jednu várku.
  • Hmotnost 200 kg.

Výhody :

  • Maximálně praktický, efektivní a prověřený systém pro infůzní výrobu pivní mladiny za minimální pořizovací cenu.
  • Velmi snadná obsluha varny, čištění a údržba.
  • Možnost pohodlného ovládání a řízení varného procesu s využitím běžného domácího počítače nebo notebooku.
  • Široká nabídka příslušenství vytváří nekonečné možnosti pro experimentování s různými varnými postupy.
  • Dokoupitelná doplňková výbava – chmelový filtr, zařízení pro chlazení mladiny, kvasné a zrací tanky a další.
  • Výborné řešení pro všechny, kteří chtějí začít s vlastní výrobou piva s minimálními náklady.

III. Varna BREWMASTER BM-500

Varna BM-500 je určená k výrobě 500 (max. 560 litrů) litrů pivní mladiny infůzním varným postupem z namačkaného sladu, chmele a vody, případně s využitím sladových nebo mladinových koncentrátů.

bm-500-510-double-brewing-system-01

Vybavení varny BM-500 :

  • Kompletní konstrukce varny je vyrobená z potravinářské nerezivějící oceli AISI 304
  • PLC programátor, umožňující kontrolu, regulaci a programování výrobního postupu. Lze nastavit varné postupy podle zvolených receptur, přičemž obsluha na programátoru zadává požadované teploty a časy jednotlivých kroků, a také programuje činnost čerpadla. Díky Wi-Fi modulu je možné programování varného procesu přímo z vašeho počítače.
  • Míchadlo poháněné motorem s regulací otáček, ve spodní části, které hněte směs  – díky němu lze dosáhnout lepší extrakce cukrů ze sladu, než je tomu u jiných podobných systémů.
  • Tři ohřevná elektrická tělesa 6x 1000 W pro ohřev směsi umožňují zrychlení varného procesu a vyšší produktivitu práce. Rychlost výroby jedné várky mladiny lze ještě zvýšit vybavením varny izolačním navlékacím pláštěm a zapojením přídavného kotle pro zkrácení doby várky.
  • Filtrační koš s drátěným sítem pro separaci sladiny od mláta, který se snadno zvedá i se sladovým mlátem pomocí vestavěného jeřábu.
  • Cirkulační čerpadlo 370 W.
  • Napájení ze zásuvky 3x 400V , jištěné na 32 A. Celkový příkon 18,4 kW.
  • Systém spirálového tepelného výměníku , zabudovaného v duplikačním plášti s plochou 1,3 m2, umožňuje zchlazení mladiny za cca 2h 25 minut. S použitím externího deskového výměníku lze dobu chlazení mladiny zkrátit na 60 minut.
  • Maximální množství sladu 42 kg na jednu várku.
  • Hmotnost 280 kg.

Výhody :

  • Maximálně praktický, efektivní a prověřený systém pro infůzní výrobu pivní mladiny za minimální pořizovací cenu.
  • Velmi snadná obsluha varny, čištění a údržba.
  • Možnost pohodlného ovládání a řízení varného procesu s využitím běžného domácího počítače nebo notebooku.
  • Široká nabídka příslušenství vytváří nekonečné možnosti pro experimentování s různými varnými postupy.
  • Dokoupitelná doplňková výbava – chmelový filtr, zařízení pro chlazení mladiny, kvasné a zrací tanky a další.
  • Výborné řešení pro všechny, kteří chtějí začít s vlastní výrobou piva s minimálními náklady.

Technologie pro kvašení mladiny a její přeměny na výsledný nápoj – pivo

Mladinu vyrobenou s pomocí varny zchladíme (viz postup níže) a naplníme ji do kvasného tanku. Zde probíhá proces kvašení a posléze zrání piva, přičemž se z původní sladké šťávy (mladiny) mění nápoj na alkoholické pivo. K úspěšnému výrobnímu procesu potřebujeme jednak nádobu pro kvašení mladiny (vybavenou tzv. kvasnou zátkou) a jednak nádobu pro zrání piva pod nastaveným přetlakem.

Kvasná technologie v mikropivovarech BREWMASTER

brewmaster-microbreweries-001Ve všech mikropivovarech BREWMASTER řešíme technologii pro kvašení a zrání piva již využitím polo-profesionálních zařízení, které se svými vlastnostmi a komfortem používání již velmi blíží kvasným a zracím technologiím, používaných v profesionálních minipivovarech. Kvašení mladiny a následně i zrání piva probíhá v cylindrokónických tancích zjednodušené konstrukce, které jsou vybavené chladicími duplikátory, hradicím přístrojem, vzorkovacím ventilem, sanitační sprchou, armaturami pro odstřel kvasnic a odpouštění piva, inspekčním průlezem. Na rozdíl od profesionálních cylindrokónických tanků nejsou tyto zjednodušené CK tanky izolované a chladicí duplikátory se nacházejí pouze na jejich cylindrické části, což pro výrobu piva v malých objemech je plně dostačující. Přesto je možné tyto zjednodušené cylindrokónické tanky dodatečně zaizolovat nalepením speciální izolační hmoty na bázi polyuretanu nebo neoprenu – takto lze snížit energetickou náročnost kvasného a zracího procesu až o 70%. Přeje-li si to zákazník, je možné i mikropivovar BREWMASTER vybavit profesionálními kvasnými a zracími tanky CCT classic, které splňují nejvyšší nároky na efektivní výrobu piva za nejnižších možných provozních nákladů.

 


 

Popis výroby piva s využitím varny BREWMASTER

  1. PROGRAMOVÁNÍ – Obsluha zadá jednotlivé kroky varného postupu do PLC programátoru (pomocí tlačítek a displeje na spodní části varny, anebo na mobilním zařízení se systémem Android). Každý krok sestává z nastavené požadované teploty a z času, který má na této teplotě roztok setrvat. Varné postupy jsou stanovené vybranou recepturou.
  2. VYSTÍRKA – Do nádoby se napustí voda a spustí se ohřev na teplotu 38°C. Po dosažení této teploty se do vody vsype dávka namačkaného sladu a s pomocí míchadla se důkladně rozmíchá ve vodě. Vznikne tzv. „dílo“, tj. směs vody a sladového šrotu.
  3. RMUTOVÁNÍ – V souladu s naprogramovaným postupem se směs ohřívá postupně na stanovené teploty. Na těch směs setrvá po stanovenou dobu, přičemž dochází k extrakci škrobů ze sladu a k jejich postupné přeměně na různě složité cukry.
  4. SCEZOVÁNÍ – Pomalým vytahováním síta separujeme sladové mláto od sladiny. Zvedání síta je velmi snadné díky zabudovanému jeřábu.
  5. CHMELOVAR – Sladinu uvedeme do prudkého varu na dobu asi 2 hodin. Ve třech dávkách přidáme hořký a aromatický chmel. Tímto postupem získáme tzv. mladinu, v niž jsou dosud přítomné zbytky chmele, který je potřeba odstraníme snadno s pomocí chmelového filtru.
  6. KVAŠENÍ MLADINY – Mladinu zbavenou zbytků chmele s pomocí hadic a čerpadla přečerpáme přes deskový výměník (kde mladinu zchladíme na zákvasnou teplotu 6-25°C) z varny do kvasného tanku. Přidáme pivovarské kvasnice a v uzavřeném nebo otevřeném kvasném tanku zahájíme kvasný proces. Ten trvá zhruba 5-12 dní, přičemž se během něj musí nádoba intenzívně chladit s pomocí vodního chladiče a duplikátorů nádoby. Během kvašení se mění cukry na alkohol.
  7. ZRÁNÍ MLADÉHO PIVA – Po ukončení kvašení provedeme tzv. zahrazení kvasného tanku, přičemž za postupného snižování teploty dojde k nasycení piva oxidem uhličitým. Během zrání pivo postupně čistíme od usedlých vyčerpaných kvasnic, čímž dosáhneme čirého nápoje a výborné výsledné chuti piva. Proces zrání trvá podle druhu vyráběného piva od 10 dní až po 4 měsíce.
  8. STÁČENÍ PIVA DO NÁDOB –  S pomocí doplňkové výbavy je možné vyrobené pivo buďto přímo konzumovat, anebo naplnit do nádob (láhve, sudy), v nichž bude dále skladováno nebo prodáváno.
  9. KONZUMACE PIVA – Výsledný a poslední krok, kvůli kterého jsme s výrobou naší várky piva strávili tolik času a úsilí.

bm-mashing-process

bm-mashing-brewing-process

bm-lautering-process

bm-hop-boiling-process

bm-wort-cooling-process


VIDEO : Výroba pivní mladiny s využitím varny BREWMASTER BM-200/500 :