Provozujte vlastní český minipivovar

Průmyslové minipivovary

Minipivovary v průmyslovém provedení, určené především pro středně velký objem výroby piva. Hlavní důraz je kladen na maximální funkčnost a efektivitu výroby, bezpečnost obsluhy a ekonomiku provozu, díky čemuž úspěšně konkurují velkým pivovarům.

Průmyslové minipivovary a pivovary BREWORX PROFESSIONAL

breworx-oppidum-j-2000-010

 

Výroba piva ve větších objemech klade vysoké požadavky především na efektivitu výroby. Na prvních místech v prioritách provozovatele jsou zejména :

  • Nízké ceny spotřebované energie
  • Co nejnižší spotřeba vody
  • Redukce počtu pracovníků na nezbytné minimum
  • Minimalizace počtu pracovních úkonů při jednotlivých operacích
  • Efektivní využití prostoru pro umístění technologie
  • Maximalizace denní produkce

Těmto požadavkům již přestávají minipivovary klasického restauračního typu vyhovovat, neboť jejich konstrukční řešení je značně ovlivněno požadavky na design, na úkor efektivity výroby.  Proto je zákazníkům, kteří uvažují o výrobě piva především pro externí odběratele, pro distribuci pro prodejní sítě, ale také například pro větší restaurační provozy (stadiony, velká rekreační zařízení, sítě restauračních podniků ve vlastnictví jednoho provozovatele), určena speciální řada minipivovarů, splňujících především náročné požadavky průmyslové výroby piva.

Logo Breworx OppidumPrůmyslové minipivovary BREWORX OPPIDUM

brewhouse-breworx-oppidum-2000j-001-600x600Optimální řešení minipivovaru s větším objemem výroby 25 tisíc až 200 tisíc hektolitrů piva za rok. Moderní 6-ti nádobová varna integrovaná na společném rámu, obsluhovaná přehledně z jediné centrální plošiny. Efektivní řešení pivovaru pro ty, kteří to s výrobou piva myslí opravdu vážně a na prvních místech v žebříčku priorit je pro ně maximální výrobní výkonnejvyšší možná efektivita výroby.  Řešení varny umožňuje kontinuální výrobu až 4 várek piva současně, neboť každá výrobní fáze varného procesu probíhá v samostatné nádobě. Takto je možné produkovat až 6 várek mladiny za 24 hodin v nepřetržitém výrobním procesu. Díky pokročilému systému řízení pivovaru s podporou počítače jsou všechny potřebné měřicí a ovládací prvky k dispozici nejen na ovladacím panelu varny, ale také u vzdáleného terminálu. Vedoucí výroby i sládek mají tak výrobní proces neustále pod plnou kontrolou. Kvašení a zrání piva v uzavřených cylindrokónických tancích anebo v otevřených kvasných kádích umožňuje výrobu spodně i svrchně kvašeného piva buďto tradičním, anebo moderním způsobem . Možnost přesného řízení fermentace a zrání vede k trvale konstantním výsledkům kvality a senzorických vlastností vyrobeného piva.

 

 

Logo Breworx Industry

Průmyslové pivovary BREWORX INDUSTRY

Optimalizované řešení většího pivovaru s produkcí nad 100 tisíc hektolitrů piva ročně. Základem minipivovaru je 8-nádobová varna, sestávající z vystírací kádě, rmutovací pánve, sběrače mladiny, scezovací kádě, mladinové pánve, vířivé kádě, dále pak ze zásobníku horké vody a  zásobníku ledové vody. Umožňuje kontinuální výrobu piva, kdy v každé z šesti základních nádob varny probíhá současné jiná fáze výroby piva – za jeden den je tak možné navařit až 10 várek mladiny, odpovídající 10-násobnému objemu varných nádob. Výrobní linka pivovaru Breworx Industry je vyrobená z potravinářské nerezavějící oceli vysoké kvality bez zbytečných designových prvků. Je opatřená centrální obslužnou plošinou (podestou) pro snadnou obsluhu a kontrolu výrobního procesu. Hlavní funkcí pivovaru Breworx Industry je co nejefektivnější výroba kvalitního piva ve velkých objemech s co nejmenšími nároky na podíl lidské práce.