Provozujte vlastní český minipivovar

Šrotovníky – mačkadla sladu

MAČKADLO SLADU (ŠROTOVNÍK) – příprava sladového šrotu pro vystírku

mačkadla sladuPřed započetím varného procesu je potřeba namačkat zrna sladu předepsaným způsobem, tj. obnažit endosperm zrna bez porušení celistvosti pluch. Dodržení správného způsobu namačkání sladu je nezbytným předpokladem kvalitně vyrobeného piva. Namačkání sladu, tzv. šrotování, se provádí v zařízení nazvaném mačkadlo sladu, jinak také šrotovník.

Šrotovník dodáváme standardně v provedení bez dalšího příslušenství, volitelně pak včetně zásobníku sladového šrotu, sypacích schodů,  dopravníku sladového šrotu a s násypkou do varny.

 

Doporučujeme : Komfortní doplňky pro šrotování sladu

  • Zásobníky namletého sladového šrotu
  • Schody ke šrotovníku
  • Šnekové dopravníky sladového šrotu

 

romill-s100-smallms300ms600

 


 

Parametry a ceník dodávaných pivovarských šrotovníků – mačkačů sladu :


další varianty mačkačů sladu


 >> Zpět na komponenty pro pivovary <<

Jestliže se Vám líbí tento článek, dejte mu prosím hlas kliknutím na tlačítko sociální sítě. Nechcete-li přijít o novinky a aktuality z oboru pivovarnictví, přidejte si do Vaší RSS čtečky RSS feed našeho webu.