Provozujte vlastní český minipivovar

Blok moštárny

Blok moštárny – zařízení pro přípravu moštu k výrobě nápoje cider

Výroba moštu – první fáze výrobního procesu cideru

Blok moštárny je souborem zařízení, které slouží k výrobě ovocného moštu z ovoce. Drtič ovocePneumatický lis pro výrobu cideruPodobně jako pivní mladina je pak následným kvašením a zráním ovocný mošt přeměňován ve výsledný nápoj cider.

Blok moštárny zahrnuje tato zařízení :

  • Myčka ovoce

    – používá se při větších objemech výroby k mytí velkého množství ovoce

  • Drtička ovoce

    – drcením na malé kusy se ovoce připravuje pro následné lisování moštu

  • Lis na ovoce

    – stlačováním nadrceného ovoce se z něj získává ovocný mošt určený ke kvašení

  • Čerpadlo moštu

    – pro dopravu moštu do kvasných tanků se používá nerezové čerpadlo

 
 
blokove-schema-mostarna-ciderline-profi-cz-001

 

Jestliže se Vám líbí tento článek, dejte mu prosím hlas kliknutím na tlačítko sociální sítě. Nechcete-li přijít o novinky a aktuality z oboru pivovarnictví, přidejte si do Vaší RSS čtečky RSS feed našeho webu.