Máme nové webové stránky. Přejděte na :
Restaurační pivovary Compact
Minipivovary Breworx Classic maximálně vyhovují požadavkům na tradiční řešení restauračního minipivovaru tak, jak jsou na ně zvyklí jejich hosté i provozovatelé. Klasické řešení varny, kdy je řada jejích parametrů podřízená designu, je důležité z velké části pro marketingový účel – varna se stává středobodem pivovarské restaurace a přitahuje pozornost návštěvníků, což je důležité pro růst návštěvnosti podniku.
Nicméně z praktického pohledu je lepší, když varna sestává ze tří samostatných nádob, k nimž je snadný přístup z obslužné plošiny. Proto je pro pivovary, kde je ergonomie a účelnost hlavním požadavkem, výhodnější funkciolanistické řešení varny. Zákazník navíc neplatí za samoúčelné designové prvky, které nemají žádný vliv na výrobní proces a jeho efektivitu.
Proto nabízíme jako alternativu ke klasicky řešeným varnám třínádobové varny BREWORX TRITANK, které jsou základním strojem pro efektivní výrobu piva v pivovarech BREWORX COMPACT. Tyto pivovary jsou vyrobené tak, aby výroba piva byla co nejekonomičtější a provozovatel pivovaru dostal za rozumnou investici co nejvyšší užitnou hodnotu pivovaru.
Varna TRITANK minipivovaru BREWORX COMPACT je ideálním řešením pro provozovatele minipivovaru, který chce uplatnit výše zmíněné výhody varny s funcionalistickým designem a má k tomu dostatek prostoru. Na jediné platformě je kolem společné obslužné plošiny umístěna RMV pánev, scezovací káď, vířivka, a samozřejmě také laboratorní umývadlo s chladičem vzorků, čerpadla a potrubní rozvody varny. Dále monoblok obsahuje elektrorozvaděč a v případě automatické verze také řídicí počítač.
Díky snadné obslužnosti všech nádob varny z jediné plošiny má sládek celou varnou technologii neustále pod kontrolou, bez nutnosti častých přesunů po pivovaru. Promyšlená ergonomie pivovaru přispívá k minimalizaci množství a eliminuje ztráty z důvodu lidské chyby při obsluze pivovaru. V neposlední řadě šetří také peněženku zákazníka, který neplatí za nefunkční designové prvky a za investované peníze obdrží to nejlepší, co lze v oboru malých a středních pivovarů pořídit.
Oproti samostatně stojícím nádobám má integrované řešení varny dále výhodu ve značné úspoře prostoru, který varna v objektu pivovaru zabírá, při přepočtu na hektolitr vyráběného piva.
Konstrukce varny Breworx Tritank umožňuje výrobu prakticky všech známých druhů piv podle českých i zahraničních receptur, a to z tradičních surovin (slad, chmel, voda s pomocí pivovarských kvasnic), infůzním i dekokčním způsobem. V případě potřeby je možné ve varně připravovat mladinu i z koncentrátů (stejně jako u varen BREWORX LiteME ). Na rozdíl od většiny zahraničních výrobků je varna optimalizovaná pro výrobu kvalitního spodně kvašeného světlého piva plzeňského typu, ale bez omezení v ní lze připravovat i veškerá piva svrchně kvašená.
Objem denní produkce varny je 2 várky za 24 hodin při výrobě spodně kvašeného ležáku dekokčním způsobem, anebo až 3 várky za 24 hodin při výrobě svrchně kvašených piv infůzí. Je-li mladina vyráběna ze sladového koncentrátu, lze dosáhnout produkce až 4 várek za 24 hodin.
> Technické parametry a ceník varen minipivovarů BREWORX COMPACT
> Popis a ceník typických sestav minipivovarů BREWORX COMPACT
Tři varianty minipivovarů BREWORX COMPACT – podle způsobu kvašení
Vyrábíme minipivovary BREWORX COMPACT ve třech variantách podle volby způsobu hlavního kvašení a uspořádání pivovarského sklepa .
Minipivovary BREWORX COMPACT CF
Kvašení a zrání piva v uzavřených cylindrokónických tancích je efektivním a moderním způsobem výroby piva, které je velmi odolné proti kontaminaci kvasícího nápoje nežádoucími organismy. Možnost přesného řízení fermentace a zrání vede k trvale konstantním výsledkům kvality a senzorických vlastností vyrobeného piva. Výroba mladiny z tradičních surovin umožňuje výrobu všech druhů piva infúzním i dekokčním způsobem. Způsob uspořádání pivovaru je vhodný hlavně pro výrobu svrchně kvašených piv, ale je možné v něm vyrábět i všechny druhy spodně kvašeného piva.
Minipivovary BREWORX COMPACT OF
Kvašení a zrání piva v otevřených kvasných kádích (spilka) je tradičním způsobem výroby piva, typickým zejména pro spodně kvašené pivo českého typu. Umožňuje sběr deky v průběhu hlavního kvašení. Fascinující pohled na kvasinkovou pěnu mnoha podob a barev ocení hosté při exkurzích do pivovaru. Pracnější výrobní proces mladiny z klasických surovin a náročnější péče o pivo ve fázi kvašení se vrátí především v neopakovatelné chuti tradiční cestou vyrobeného piva a v dobrém jménu pivovaru, stavícím značku na úctě k typické chuti českého národního nápoje. Výroba mladiny z tradičních surovin umožňuje výrobu všech druhů piva infúzním i dekokčním způsobem.
Minipivovary BREWORX COMPACT OCF
Kombinované řešení, umožňující výrobu spodně i svrchně kvašeného piva bez omezení daných volbou jen jediného typu kvasných nádob. Minipivovar obsahuje jak otevřené kvasné kádě (optimální pro tradiční způsob výroby spodně kvašených piv), tak i cylindrokónické tanky (vhodné zejména pro výrobu svrchně kvašených piv). Zrání piva probíhá pak ve zracích tancích, je možné ale namísto zracích tanků vybavit minipivovar dalšími cylindrokónickými tanky a používat je ve funkci zracích tanků. Řešení vhodné zejména pro restaurační minipivovary, kde provozovatel plánuje výrobu spodně i svrchně kvašených piva zakládá si na tradičním způsobu jejich výroby.
Schéma pivovaru BREWORX COMPACT CF (s uzavřeným hlavním kvašením):
1. Varna (kompaktní 4-nádobová) : 1.1 Varna: rmuto-mladinová-vystírací pánev (RMVP), 1.2 Varna: scezovací káď, 1.3 Varna : Vířivá káď, 1.4 Varna : Zásobník horké vody (bojler), 2. Kvašení : 2.1 Kvasné tanky (CKT), 2.2 Servisní (přetlačné) tanky, 3. Vyvíječ páry, 4. Chlazení : 4.1 Glykolová chladicí jednotka, 4.2. Deskový výměník chlazení mladiny, 5. Příprava surovin : 5.1 Šrotovník, 5.2 *Zásobník sladového šrotu, 5.3 *Šnekový dopravník sladového šrotu, 6. Sanitace : 6.1 Mobilní CIP čerpadlo, 6.2 *CIP stanice, 7. Výroba technických plynů : 7.1 Kompresor, 7.2 Vyvíječ dusíku N2 / tlakové láhve s CO2 , 8. Kvasničné hospodářství : 8.1 Zásobník kvasnic, 8.2 *Propagační stanice pro pěstování kmenů kvasnic, 9. Filtrace piva : 9.1 *Primární a sekundární filtr, 10. Stáčení a prodej piva : 10.1 *Myčka a plnička KEG sudů, 10.2 *Distribuce a prodej piva v obalech 10.3 *Výčep.
Schéma pivovaru BREWORX COMPACT OF (s otevřeným hlavním kvašením):
1. Varna (kompaktní 4-nádobová) : 1.1 Varna: rmuto-mladinová-vystírací pánev (RMVP), 1.2 Varna: scezovací káď, 1.3 Varna : Vířivá káď, 1.4 Varna : Zásobník horké vody (bojler), 2. Kvašení : 2.1 Otevřené kvasné kádě, 2.2 Zrací (ležácké) tanky 2.3 Servisní (přetlačné) tanky, 3. Vyvíječ páry, 4. Chlazení : 4.1 Glykolová chladicí jednotka, 4.2. Deskový výměník chlazení mladiny, 5. Příprava surovin : 5.1 Šrotovník, 5.2 *Zásobník sladového šrotu, 5.3 *Šnekový dopravník sladového šrotu, 6. Sanitace : 6.1 Mobilní CIP čerpadlo, 6.2 *CIP stanice, 7. Výroba technických plynů : 7.1 Kompresor, 7.2 Vyvíječ dusíku N2 / tlakové láhve s CO2 , 8. Kvasničné hospodářství : 8.1 Zásobník kvasnic, 8.2 *Propagační stanice pro pěstování kmenů kvasnic, 9. Filtrace piva : 9.1 *Primární a sekundární filtr, 10. Stáčení a prodej piva : 10.1 *Myčka a plnička KEG sudů, 10.2 *Distribuce a prodej piva v obalech 10.3 *Výčep.
Schéma pivovaru BREWORX COMPACT OCF (s otevřeným i zakrytým hlavním kvašením):
1. Varna (kompaktní 3-nádobová) : 1.1 Varna: rmuto-mladinová-vystírací pánev (RMVP), 1.2 Varna: scezovací káď + vířivá káď, 1.3 Varna : Zásobník horké vody (bojler), 2. Kvašení : 2.1 Otevřené kvasné kádě, 2.2 Kvasné cylindrokónické tanky, 2.3 Zrací (ležácké) tanky 2.4 Servisní (přetlačné) tanky, 3. Vyvíječ páry, 4. Chlazení : 4.1 Glykolová chladicí jednotka, 4.2. Deskový výměník chlazení mladiny, 5. Příprava surovin : 5.1 Šrotovník, 5.2 *Zásobník sladového šrotu, 5.3 *Šnekový dopravník sladového šrotu, 6. Sanitace : 6.1 Mobilní CIP čerpadlo, 6.2 *CIP stanice, 7. Výroba technických plynů : 7.1 Kompresor, 7.2 Vyvíječ dusíku N2 / tlakové láhve s CO2 , 8. Kvasničné hospodářství : 8.1 Zásobník kvasnic, 8.2 *Propagační stanice pro pěstování kmenů kvasnic, 9. Filtrace piva : 9.1 *Primární a sekundární filtr, 10. Stáčení a prodej piva : 10.1 *Myčka a plnička KEG sudů, 10.2 *Distribuce a prodej piva v obalech 10.3 *Výčep.
ŘÍDICÍ SYSTÉM PIVOVARU
A) Ovládací systém – úroveň MC – ruční ovládání (manual control)
Manuálně řízená varna, jednoduchý tlačítkový ovládací panel se základními ovládacími a měřicími prvky. Manuálně jsou nastavovány potrubní cesty, zapínány motory a čerpadla, teploty a časy hlídá sládek.
B) Ovládací systém – úroveň AC – automatické řízení (automatic control)
Automaticky řízená varna s podporou počítače s většinou operací ovládaných počítačem – dle programu zadaného z centrálního ovládacího panelu. Ovládací panel je řešený dotykovým displejem . Sládek vybere recepturu a spustí program, který sám řídí výrobní proces. Sládek jej kontroluje a provádí laboratorní testy, ošetřuje nestandardní stavy a zajišťuje přípravu surovin a varny pro proces.