Provozujte vlastní český minipivovar

Minipivovary BREWORX COMPACT


Máme nové webové stránky. Přejděte na :

Restaurační pivovary Compact


Minipivovar Breworx Compactmicrobreweries-breworx-tritank-001Minipivovary Breworx Classic maximálně vyhovují požadavkům na tradiční řešení restauračního minipivovaru tak, jak jsou na ně zvyklí jejich hosté i provozovatelé. Klasické řešení varny, kdy je řada jejích parametrů podřízená designu, je důležité z velké části pro marketingový účel – varna se stává středobodem pivovarské restaurace a přitahuje pozornost návštěvníků, což je důležité pro růst návštěvnosti podniku.

Nicméně z praktického pohledu je lepší, když varna sestává ze tří samostatných nádob, k nimž je snadný přístup z obslužné plošiny. Proto je pro pivovary, kde je ergonomie a účelnost hlavním požadavkem, výhodnější funkciolanistické řešení varny. Zákazník navíc neplatí za samoúčelné designové prvky, které nemají žádný vliv na výrobní proces a jeho efektivitu.

Proto nabízíme jako alternativu ke klasicky řešeným varnám třínádobové varny BREWORX TRITANK, které jsou základním strojem pro efektivní výrobu piva v pivovarech BREWORX COMPACT. Tyto pivovary jsou vyrobené tak, aby výroba piva byla co nejekonomičtější a provozovatel pivovaru dostal za rozumnou investici co nejvyšší užitnou hodnotu pivovaru.
Breworx Tritank brewhouse

Varna TRITANK minipivovaru BREWORX COMPACT je ideálním řešením pro provozovatele minipivovaru, který chce uplatnit výše zmíněné výhody varny s funcionalistickým designem a má k tomu dostatek prostoru. Na jediné platformě je kolem společné obslužné plošiny umístěna RMV pánev, scezovací káď, vířivka, a samozřejmě také laboratorní umývadlo s chladičem vzorků, čerpadla a potrubní rozvody varny. Dále monoblok obsahuje elektrorozvaděč a v případě automatické verze také řídicí počítač.

Díky snadné obslužnosti všech nádob varny z jediné plošiny má sládek celou varnou technologii neustále pod kontrolou, bez nutnosti častých přesunů po pivovaru. Promyšlená ergonomie pivovaru přispívá k minimalizaci množství  a eliminuje ztráty z důvodu lidské chyby při obsluze pivovaru. V neposlední řadě šetří také peněženku zákazníka, který neplatí za nefunkční designové prvky a za investované peníze obdrží to nejlepší, co lze v oboru malých a středních pivovarů pořídit.

 

Oproti samostatně stojícím nádobám má integrované řešení varny dále výhodu ve značné úspoře prostoru, který varna v objektu pivovaru zabírá, při přepočtu na hektolitr vyráběného piva.


Konstrukce varny Breworx Tritank
umožňuje výrobu prakticky všech známých druhů piv podle českých i zahraničních receptur, a to z tradičních surovin (slad, chmel, voda s pomocí pivovarských kvasnic), infůzním i dekokčním způsobem. V případě potřeby je možné ve varně připravovat mladinu i z koncentrátů (stejně jako u varen BREWORX LiteME ). Na rozdíl od většiny zahraničních výrobků je varna optimalizovaná pro výrobu kvalitního spodně kvašeného světlého piva plzeňského typu, ale bez omezení v ní lze připravovat i veškerá piva svrchně kvašená.

Objem denní produkce varny je 2 várky za 24 hodin při výrobě spodně kvašeného ležáku dekokčním způsobem, anebo až 3 várky za 24 hodin při výrobě svrchně kvašených piv infůzí. Je-li mladina vyráběna ze sladového koncentrátu, lze dosáhnout produkce až 4 várek za 24 hodin.

cenik-buttondotaz-button

> Technické parametry a ceník varen minipivovarů BREWORX COMPACT

> Popis a ceník typických sestav minipivovarů BREWORX COMPACT

 

 

Tři varianty minipivovarů BREWORX COMPACT – podle způsobu kvašení

Vyrábíme minipivovary BREWORX COMPACT ve třech variantách podle volby způsobu hlavního kvašení a  uspořádání pivovarského sklepa .

logo-breworx-cfMinipivovary BREWORX COMPACT CF

Kvašení a zrání piva v uzavřených cylindrokónických tancích je efektivním a moderním způsobem výroby piva, které je velmi odolné proti kontaminaci kvasícího nápoje nežádoucími organismy. Možnost přesného řízení fermentace a zrání vede k trvale konstantním výsledkům kvality a senzorických vlastností vyrobeného piva. Výroba mladiny z tradičních surovin umožňuje výrobu všech druhů piva infúzním i dekokčním způsobem. Způsob uspořádání pivovaru je vhodný hlavně pro výrobu svrchně kvašených piv, ale je možné v něm vyrábět i všechny druhy spodně kvašeného piva.

logo-breworx-ofMinipivovary BREWORX COMPACT OF

Kvašení a zrání piva otevřených kvasných kádích (spilka) je tradičním způsobem výroby piva, typickým zejména pro spodně kvašené pivo českého typu. Umožňuje sběr deky v průběhu hlavního kvašení. Fascinující pohled na kvasinkovou pěnu mnoha podob a barev ocení hosté při exkurzích do pivovaru. Pracnější výrobní proces mladiny z klasických surovin a náročnější péče o pivo ve fázi kvašení se vrátí především v neopakovatelné chuti tradiční cestou vyrobeného piva a v dobrém jménu pivovaru, stavícím značku na úctě k typické chuti českého národního nápoje.  Výroba mladiny z tradičních surovin umožňuje výrobu všech druhů piva infúzním i dekokčním způsobem.

logo-breworx-ocfMinipivovary BREWORX COMPACT OCF

Kombinované řešení, umožňující výrobu spodně i svrchně kvašeného piva bez omezení daných volbou jen jediného typu kvasných nádob. Minipivovar obsahuje jak otevřené kvasné kádě (optimální pro tradiční způsob výroby spodně kvašených piv), tak i cylindrokónické tanky (vhodné zejména pro výrobu svrchně kvašených piv). Zrání piva probíhá pak ve zracích tancích, je možné ale namísto zracích tanků vybavit minipivovar dalšími cylindrokónickými tanky a používat je ve funkci zracích tanků. Řešení vhodné zejména pro restaurační minipivovary, kde provozovatel plánuje výrobu spodně i svrchně kvašených piva zakládá si na tradičním způsobu jejich výroby.

Schéma pivovaru BREWORX COMPACT CF (s uzavřeným hlavním kvašením): 

 

Blokové schéma minipivovaru Breworx Compact CF

1. Varna (kompaktní 4-nádobová) : 1.1 Varna: rmuto-mladinová-vystírací pánev (RMVP), 1.2 Varna: scezovací káď, 1.3 Varna : Vířivá káď, 1.4 Varna : Zásobník horké vody (bojler), 2. Kvašení : 2.1 Kvasné tanky (CKT), 2.2 Servisní (přetlačné) tanky, 3. Vyvíječ páry, 4. Chlazení : 4.1 Glykolová chladicí jednotka, 4.2. Deskový výměník chlazení mladiny,  5. Příprava surovin : 5.1 Šrotovník, 5.2 *Zásobník sladového šrotu, 5.3 *Šnekový dopravník sladového šrotu, 6. Sanitace : 6.1 Mobilní CIP čerpadlo, 6.2 *CIP stanice,  7. Výroba technických plynů : 7.1 Kompresor, 7.2 Vyvíječ dusíku N2 / tlakové láhve s CO2 ,  8. Kvasničné hospodářství :  8.1 Zásobník kvasnic, 8.2 *Propagační stanice pro pěstování kmenů kvasnic,  9. Filtrace piva : 9.1 *Primární a sekundární filtr, 10. Stáčení a prodej piva : 10.1 *Myčka a plnička KEG sudů, 10.2 *Distribuce a prodej piva v obalech 10.3 *Výčep.

 

Schéma pivovaru BREWORX COMPACT OF (s otevřeným hlavním kvašením): 

Blokové schéma minipivovaru Breworx Compact OF

1. Varna (kompaktní 4-nádobová) : 1.1 Varna: rmuto-mladinová-vystírací pánev (RMVP), 1.2 Varna: scezovací káď, 1.3 Varna : Vířivá káď, 1.4 Varna : Zásobník horké vody (bojler), 2. Kvašení : 2.1 Otevřené kvasné kádě, 2.2 Zrací (ležácké) tanky 2.3 Servisní (přetlačné) tanky, 3. Vyvíječ páry, 4. Chlazení : 4.1 Glykolová chladicí jednotka, 4.2. Deskový výměník chlazení mladiny, 5. Příprava surovin : 5.1 Šrotovník, 5.2 *Zásobník sladového šrotu, 5.3 *Šnekový dopravník sladového šrotu, 6. Sanitace : 6.1 Mobilní CIP čerpadlo, 6.2 *CIP stanice,  7. Výroba technických plynů : 7.1 Kompresor, 7.2 Vyvíječ dusíku N2 / tlakové láhve s CO2 ,  8. Kvasničné hospodářství :  8.1 Zásobník kvasnic, 8.2 *Propagační stanice pro pěstování kmenů kvasnic,  9. Filtrace piva : 9.1 *Primární a sekundární filtr, 10. Stáčení a prodej piva : 10.1 *Myčka a plnička KEG sudů, 10.2 *Distribuce a prodej piva v obalech 10.3 *Výčep.

Schéma pivovaru BREWORX COMPACT OCF (s otevřeným i zakrytým hlavním kvašením): 

Blokové schéma pivovaru Breworx Compact

1. Varna (kompaktní 3-nádobová) : 1.1 Varna: rmuto-mladinová-vystírací pánev (RMVP), 1.2 Varna: scezovací káď + vířivá káď, 1.3 Varna : Zásobník horké vody (bojler), 2. Kvašení : 2.1 Otevřené kvasné kádě, 2.2 Kvasné cylindrokónické tanky, 2.3 Zrací (ležácké) tanky 2.4 Servisní (přetlačné) tanky, 3. Vyvíječ páry, 4. Chlazení : 4.1 Glykolová chladicí jednotka, 4.2. Deskový výměník chlazení mladiny, 5. Příprava surovin : 5.1 Šrotovník, 5.2 *Zásobník sladového šrotu, 5.3 *Šnekový dopravník sladového šrotu, 6. Sanitace : 6.1 Mobilní CIP čerpadlo, 6.2 *CIP stanice,  7. Výroba technických plynů : 7.1 Kompresor, 7.2 Vyvíječ dusíku N2 / tlakové láhve s CO2 ,  8. Kvasničné hospodářství :  8.1 Zásobník kvasnic, 8.2 *Propagační stanice pro pěstování kmenů kvasnic,  9. Filtrace piva : 9.1 *Primární a sekundární filtr, 10. Stáčení a prodej piva : 10.1 *Myčka a plnička KEG sudů, 10.2 *Distribuce a prodej piva v obalech 10.3 *Výčep.

ŘÍDICÍ SYSTÉM PIVOVARU

brewery-control-003A) Ovládací systém – úroveň MC – ruční ovládání  (manual control)

Manuálně řízená varna, jednoduchý tlačítkový ovládací panel se základními ovládacími a měřicími prvky. Manuálně jsou nastavovány potrubní cesty, zapínány motory a čerpadla, teploty a časy hlídá sládek. 

B) Ovládací systém – úroveň AC – automatické řízení (automatic control)

Automaticky řízená varna s podporou počítače s většinou operací ovládaných počítačem – dle programu zadaného z centrálního ovládacího panelu. Ovládací panel je řešený dotykovým displejem . Sládek vybere recepturu a spustí program, který sám řídí výrobní proces. Sládek jej kontroluje a provádí laboratorní testy, ošetřuje nestandardní stavy a zajišťuje přípravu surovin a varny pro proces.

 

 

 

>>Zpět na pivovary BREWORX<<