Provozujte vlastní český minipivovar

Mobilní kontejnerový minipivovar MOBBEER PUBMASTER 250

logo-mobbeer-pubmasterKontejnerový minipivovar MOBBEER PUBMASTER 250

Minipivovar MOBBEER 1-kontejnerový - interiérVýkonnější model minipivovaru MOBBEER s varnou o výrobní kapacitě 250 litrů piva za 11 hodin / max. 500 litrů piva za den . Ideální pro více navštěvované pivnice a restaurace s objemem prodávaného piva 2,5 až 30 hektolitrů piva týdně (125 hl – 1500 hl / rok). Optimální výrobní kapacita je 750 hl / rok. Velikost pivovaru a jeho cena je dána požadovaným výstavem.

 

 

 

Tři varianty minipivovarů MOBBEER PUBMASTER – podle sestavení pivovaru

Minipivovar MOBBEER BCMOBBEER PUBMASTER 250BC xxxxx

Kompaktní minipivovar, zcela zabudovaný v kontejneru anebo více kontejnerech. Obsahuje kompletní technologii pro výrobu piva. Součástí je plně vybavená varna a studený blok, obsahující chlazení, kvasné a zrací nádoby, zásobník na kvasnice a CIP stanici s automatickou sanitací. Vyrobené pivo je možné pivovodem připojit ze servisních tanků přímo na výčep v sousedící restauraci, anebo stáčet do KEG sudů, petainerů či PET lahví a dále distribuovat odběratelům.

 

 

MOBBEER-B-LAYOUT-CZMOBBEER PUBMASTER 250B xxxxx

Kompletně vybavená kontejnerová varna s technologií pro výrobu piva . Součástí není studený blok (kvasné a zrací nádoby). Předpokládá se napojení na studený blok pivovaru, umístěný v sousedním stavebním objektu, kam je přečerpávána vyrobená mladina.  Je dále možné připojit varnu na rozšiřující kontejnerové moduly MOBBEER C (studený blok, obsahující chlazení, kvasné a zrací nádoby, zásobník na kvasnice a CIP stanici) o libovolném výstavu a navýšit tak například kapacitu ležáckého sklepa v pevném objektu.

 

 

MOBBEER-C-LAYOUT-CZMOBBEER PUBMASTER 250C xxxxx

Kompletně vybavený studený blok pivovaru, zabudovaný do kontejneru. Obsahuje chlazení, kvasné a zrací nádoby, zásobník na kvasnice a CIP stanici s automatickou sanitací. Součástí není varna – předpokládá se připojení modulu MOBBEER C na varnu v sousedícím pevném objektu, kterou může být například minipivovar BREWORX. Vyrobené pivo je možné pivovodem připojit ze servisních tanků přímo na výčep v sousedící restauraci, anebo stáčet do KEG sudů, petainerů či PET lahví a dále distribuovat odběratelům.

 

 

>> Další možná sestavení minipivovarů MOBBEER PUBMASTER 250 & BREWORX

>> Přehled a technická specifikace typů minipivovarů MOBBEER PUBMASTER  

 >> CENÍK minipivovarů MOBBEER PUBMASTER 250

 


 

Tři varianty minipivovarů MOBBEER PUBMASTER – podle způsobu kvašení

Vyrábíme minipivovary MOBBEER PUBMASTER ve třech variantách podle volby způsobu hlavního kvašení a  uspořádání pivovarského sklepa .

logo-breworx-cfMinipivovary MOBBEER PUBMASTER xxxxx CF

Kvašení a zrání piva v uzavřených cylindrokónických tancích je efektivním a moderním způsobem výroby piva, které je velmi odolné proti kontaminaci kvasícího nápoje nežádoucími organismy. Možnost přesného řízení fermentace a zrání vede k trvale konstantním výsledkům kvality a senzorických vlastností vyrobeného piva. Výroba mladiny z tradičních surovin umožňuje výrobu všech druhů piva infúzním i dekokčním způsobem. Způsob uspořádání pivovaru je vhodný hlavně pro výrobu svrchně kvašených piv, ale je možné v něm vyrábět i všechny druhy spodně kvašeného piva.

logo-breworx-ofMinipivovary MOBBEER PUBMASTER xxxxx OF

Kvašení a zrání piva v otevřených kvasných kádích (spilka) je tradičním způsobem výroby piva, typickým zejména pro spodně kvašené pivo českého typu. Umožňuje sběr deky v průběhu hlavního kvašení. Fascinující pohled na kvasinkovou pěnu mnoha podob a barev ocení hosté při exkurzích do pivovaru. Pracnější výrobní proces mladiny z klasických surovin a náročnější péče o pivo ve fázi kvašení se vrátí především v neopakovatelné chuti tradiční cestou vyrobeného piva a v dobrém jménu pivovaru, stavícím značku na úctě k typické chuti českého národního nápoje.  Výroba mladiny z tradičních surovin umožňuje výrobu všech druhů piva infúzním i dekokčním způsobem.

logo-breworx-ocfMinipivovary MOBBEER PUBMASTER xxxxx OCF

Kombinované řešení, umožňující výrobu spodně i svrchně kvašeného piva bez omezení daných volbou jen jediného typu kvasných nádob. Minipivovar obsahuje jak otevřené kvasné kádě (optimální pro tradiční způsob výroby spodně kvašených piv), tak i cylindrokónické tanky (vhodné zejména pro výrobu svrchně kvašených piv). Zrání piva probíhá pak ve zracích tancích, je možné ale namísto zracích tanků vybavit minipivovar dalšími cylindrokónickými tanky a používat je ve funkci zracích tanků. Řešení vhodné zejména pro restaurační minipivovary, kde provozovatel plánuje výrobu spodně i svrchně kvašených piva zakládá si na tradičním způsobu jejich výroby.

Schéma pivovaru MOBBEER PUBMASTER CF (s uzavřeným hlavním kvašením): 

Blokové schéma minipivovaru MOBBEER CF

1. Varna : 1.1 Varna: rmuto-mladinová-vystírací pánev + vířivá káď, 1.2 Varna: scezovací káď,1.3 Zásobník horké vody , 2. Kvašení : 2.1 Kvasné tanky (CKT), 2.2 Servisní (přetlačné) tanky,  4. Chlazení : 4.1 Glykolová chladicí jednotka, 4.2 Deskový výměník pro chlazení mladiny / výrobu horké vody, 5. Příprava surovin : 5.1 Šrotovník, 6. Sanitace : 6.1 Mobilní CIP čerpadlo, 6.2 *CIP stanice,  7. Výroba technických plynů : 7.1 Kompresor, 7.2 *Vyvíječ dusíku N2 / tlakové láhve s CO2 ,  8. Kvasničné hospodářství :  8.1 Zásobník kvasnic,  9. Filtrace piva : 9.1 *Primární a sekundární filtr, 10. Stáčení a prodej piva : 10.1 *Myčka a plnička KEG sudů, 10.2 *Distribuce a prodej piva v obalech 10.3 *Výčep.

 

Schéma pivovaru MOBBEER PUBMASTER OF (s otevřeným hlavním kvašením): 

Blokové schéma minipivovaru MOBBEER OF

1. Varna : 1.1 Varna: rmuto-mladinová-vystírací pánev + vířivá káď, 1.2 Varna: scezovací káď,1.3 Zásobník horké vody , 2. Kvašení : 2.1 Otevřené kvasné kádě, 2.2. Zrací (ležácké) tanky 2.3 Servisní (přetlačné) tanky,  4. Chlazení : 4.1 Glykolová chladicí jednotka, 4.2 Deskový výměník pro chlazení mladiny / výrobu horké vody, 5. Příprava surovin : 5.1 Šrotovník, 6. Sanitace : 6.1 Mobilní CIP čerpadlo, 6.2 *CIP stanice,  7. Výroba technických plynů : 7.1 Kompresor, 7.2 *Vyvíječ dusíku N2 / tlakové láhve s CO2 ,  8. Kvasničné hospodářství :  8.1 Zásobník kvasnic 9. Filtrace piva : 9.1 *Primární a sekundární filtr, 10. Stáčení a prodej piva : 10.1 *Myčka a plnička KEG sudů, 10.2 *Distribuce a prodej piva v obalech 10.3 *Výčep.

Schéma pivovaru MOBBEER PUBMASTER OCF (s otevřeným i zakrytým hlavním kvašením): 

Blokové schéma minipivovaru MOBBEER OCF

1. Varna : 1.1 Varna: rmuto-mladinová-vystírací pánev + vířivá káď, 1.2 Varna: scezovací káď,1.3 Zásobník horké vody , 2. Kvašení : 2.1 Otevřené kvasné kádě, 2.2. Cylindrokónické kvasné tanky, 2.3 Zrací (ležácké) tanky 2.4 Servisní (přetlačné) tanky,  4. Chlazení : 4.1 Glykolová chladicí jednotka, 4.2 Deskový výměník pro chlazení mladiny / výrobu horké vody, 5. Příprava surovin : 5.1 Šrotovník, 6. Sanitace : 6.1 Mobilní CIP čerpadlo, 6.2 *CIP stanice,  7. Výroba technických plynů : 7.1 Kompresor, 7.2 *Vyvíječ dusíku N2 / tlakové láhve s CO2 ,  8. Kvasničné hospodářství :  8.1 Zásobník kvasnic 9. Filtrace piva : 9.1 *Primární a sekundární filtr, 10. Stáčení a prodej piva : 10.1 *Myčka a plnička KEG sudů, 10.2 *Distribuce a prodej piva v obalech 10.3 *Výčep.

Další vybavení minipivovarů MOBBEER PUBMASTER 250

Pivovar je rozšířitelný speciálními moduly o další příslušenství :

  • Zařízení pro šrotování sladu
  • Zařízení pro filtraci piva
  • Zařízení pro stáčení piva do sudů
  • Zařízení pro stáčení piva do petainerů
  • Zařízení pro stáčení piva do PET lahví

 

ŘÍDICÍ SYSTÉM VARNY A PIVOVARU

brewery-control-003A) Ovládací el. pult MC – ruční ovládání  (manual control)

Manuálně řízená varna, jednoduchý tlačítkový ovladací panel se základními ovladacími a měřicími prvky. Manuálně jsou nastavovány potrubní cesty, zapínány motory a čerpadla, teploty a časy hlídá sládek. 

B) Ovládací el. pult CC – centrální ovládání (central control)

Manuálně řízená varna s podporou PLC s většinou operací ovládaných z centrálního ovladacího panelu s ovladacími a měřicími prvky. Ovladací panel je řešený dotykovým displejem anebo mechanickými spínači a regulátory – z něj jsou centrálně řízeny motory, ohřev a nastavovány cesty.

C) Ovládací el. pult SA – poloautomatické řízení (semi-automatic control)

Automaticky řízená varna s podporou počítače s většinou operací ovládaných počítačem – dle programu zadaného z centrálního ovladacího panelu. Ovladací panel je řešený dotykovým displejem . Sládek vybere recepturu a spustí program, který sám řídí výrobní proces. Sládek jej kontroluje a provádí laboratorní testy, ošetřuje nestandardní stavy a zajišťuje přípravu surovin a varny pro proces.
Zpátky na minipivovary MOBBEER