Provozujte vlastní český minipivovar

Příprava piva k prodeji

IV. Zařízení pro přípravu piva a cideru k prodeji a distribuci

Příprava piva nebo cideru k prodeji je poslední fází výroby nápoje. Podle požadavků výrobce nápoje a cílových zákazníků se pivo a cider buďto upravuje fitrací nebo pasterací (hlavně u lahvovaného nápoje), anebo ponechává v nefiltrovaném stavu pro rychlou spotřebu v restauracích.

 

IV. 1 FILTRACE PIVA

Filtrace piva

Filtrace piva

znamená mechanické odstranění živých kvasinek z nápoje jedním anebo několikerým průtokem piva přes filtrační vrstvu, případně přes více filtračních vrstev s klesající propustností. Důvodem je zvýšení odolnosti piva a prodloužení jeho spotřební lhůty.

Deskové filtry

Svíčkové křemelinové naplavovací filtry

Mikrosvíčkové filtry

 

IV.2   PASTERACE PIVA

Pasterace pivaPasterace piva

U větších minipivovarů, dodávajících svoji produkci do maloobchodní i velkoobchodní sítě, se často setkáváme s požadavkem na vybavení minipivovaru zařízením pro pasteraci piva. Dodáváme průtokové a tunelové pasterační linky české výroby o libovolných výkonech.

Průtokové pastery

Tunelové pastery

 

IV.3   VÝČEPNÍ TECHNIKA A ZAŘÍZENÍ RESTAURACÍ

vycepni-technika-003Výčepní technika a zařízení restaurací

Na přání zákazníka můžeme restauraci vybavit komponenty a prvky, souvisejícími s nabídkou vlastního piva.

Výčepní kohouty

Integrovaná výčepní zařízení a chlazení piva

Výčepní stojany

Narážecí hlavy

Výčepní pulty

 

IV.4   MYTÍ KEGŮ A PLNĚNÍ NÁPOJŮ DO KEGŮ

Mytí a plnění kegůManuální a poloautomatické myčky a plničky kegů pro minipivovary

Mytí, sanitace a plnění kegů je nezbytná operace v pivovarech, které distribuují vyrobené pivo do dalších restaurací, případně ve své restauraci používají kegy k čepování piva.

Jednoduché manuální plničky kegů – plnicí ventily

Ruční plnění KEGů je nejvíce využívaným způsobem plnění piva do pivních sudů u malých pivovarů.

Strojové automatické stanice pro mytí a plnění kegů

Výkonné řešení mytí a plnění pivních sudů pro střední minipivovary

 

 

IV.5   MYTÍ LAHVÍ A PLNĚNÍ NÁPOJŮ DO LAHVÍ

Nabídka zařízení pro plnění nápojů do lahví a pro operace související s plněním lahví:Plnicí linka na kegy

 

IV.6 STUDENÉ CHMELENÍ

hop-gun-draftextraktor chmele – zařízení pro chmelení piva za studena

extraktor chmele (chmelová pistole) je zařízení, které se typicky využívá pro chmelení piva za studena v pivovarech ve Velké Británii, USA nebo Skandinávii. Suché chmelení nezvyšuje nadměrně hořkost piva, zároveň podporuje silné chmelové aroma. Efektivní extrakce chmele snižuje spotřebu chmele. Toto zařízení je velmi jednoduché pro používání, zabírá minimum prostoru, a lze jej snadno integrovat do stávajících pivovarů s běžnou technologií pro stáčení a lahvování piva.