Provozujte vlastní český minipivovar

Tunelová pasterace piva

Tunelový pastér představuje nerezovou skříň, kde z jedné strany vstupují na dopravníku naplněné a uzavřené lahve (mohou být umístěny i v přepravkách nebo na paletách) a na konci opouští pastér ochlazené studenou vodou na původní teplotu cca 20 °C. Po vstupu do první sekce pastéru začíná nahřívání naplněných lahví na nastavenou teplotu. Postupně, jak obaly procházejí pastérem, se jejich teplota zvyšuje na pasterační teplotu 80 až 90 °C. Na této teplotě se udržuje nápoj určitou dobu. Po ukončení pasterace se lahve ochladí a vyjíždí z pastéru. Tento typ pasterace se často používá například u piva. Výhodou je pasterace nápoje spolu s obalem, nevýhodou je menší spolehlivost pasterace a také velké rozměry celého zařízení.
Tunelový paster

 Tunelový paster se skládá z :

  • horkovodního okruhu s deskovým výměníkem
  • sprchovacího pasteračního vodotěsného tunelu
  • čerpadel, regulačních ventilů, pneumatických klapek nebo ventilů
  • vyrovnávacího tanku (buffertank) včetně sanitačního čerpadla
  • potrubního propojení a armatury
  • pásového nebo válečkového dopravníku
  • elektrického rozvaděče s řídicím systémem a MaR

 Hlavní výhody tunelové pasterace :

  • současná pasterace nápoje i obalu
  • současně je možné na jedné lince pasterovat více druhů nápojů
  • rychlé uvedení do provozu
  • je možné jej používat jako chladič pro další zařízení

Dodáváme tunelové pastery české výroby libovolných požadovaných parametrů dle konkrétní zakázky.

Jestliže se Vám líbí tento článek, dejte mu prosím hlas kliknutím na tlačítko sociální sítě. Nechcete-li přijít o novinky a aktuality z oboru pivovarnictví, přidejte si do Vaší RSS čtečky RSS feed našeho webu.