Provozujte vlastní český minipivovar

Průtoková pasterace piva

Průtokové pastery

Průtokový paster Průtoková pasterace piva se provádí průchodem nápoje deskovým pasterem a jeho krátkodobým ohřevem v pasterační sekci a následném pasteračním účinku ve výdržníku pasteru. Ohřev a chlazení se provádí směnou energie na desce pasteru, nízká energetická náročnost je dána především rekuperací a směnou energie mezi ohřívaným a ochlazovaným nápojem.

 

Průtokový paster se skládá z :

  • deskového výměníku vlastního pastéru
  • horkovodního okruhu s deskovým výměníkem
  • trubkového výdržníku
  • čerpadel, regulačních ventilů, pneumatických klapek nebo ventilů
  • vyrovnávacího tanku (buffertank) včetně sanitačního čerpadla
  • potrubního propojení a armatury
  • elektrického rozvaděče s řídicím systémem a MaR

Hlavní výhody průtokové pasterace :

  • PU jednotky ochrana proti přepasterování nápoje
  • SU hodnoty jsou nízké – pasterovaný nápoj vykazuje minimální sensorické změny
  • zajištění 100% propasterovanosti nápoje v celém objemu
  • velká flexibilita zařízení – rychlé a dokonalé přizpůsobení požadavkům plnění
  • výrazně nižší energetická náročnost provozu oproti tunelovému pasteru
  • malé nároky na prostor, možnost rozdělení pasteru a buffertanku
  • rychlé uvedení do provozu

 

Dodáváme průtokové pastery libovolných požadovaných parametrů dle konkrétní zakázky.

Nabízíme tyto typy průtokových pasterů pro malé pivovary :


    Jestliže se Vám líbí tento článek, dejte mu prosím hlas kliknutím na tlačítko sociální sítě. Nechcete-li přijít o novinky a aktuality z oboru pivovarnictví, přidejte si do Vaší RSS čtečky RSS feed našeho webu.