Provozujte vlastní český minipivovar

CPL-3D Kurz : Teorie a praxe výroby cideru – 3 dny CZ/SK

Kód služby : CPL-3D

Kurz : Teorie a praxe výroby cideru – 3 dny CZ/SK (série přednášek a praktických ukázek)

3-denní kurz výroby cideru pro cidermakery a budoucí provozovatele linek pro výrobu cideru s bohatým teoretickým výkladem a 2 dny praktických ukázek v cidérce.

cider-003-1000

Jazyk přednášejících : česky nebo slovensky / anglicky

Doba trvání kurzu : 3 dny =  8 hodin teoretického výkladu + 2x 8 hodin praktických ukázek u vyrobní linky cideru výkladu na místě a odskoušení si jednotlivých částí výroby cideru v provozu.

Maxim. počet účastníků : 5

Termín konání kurzu : po dohodě.

Komu je kurz určen :

  • zájemcům o amatérskou i profesionální výrobu cideru
  • budoucím majitelům, cidermanům a pomocným pracovníkům cidérek
  • provozovatelům restaurací a vináren, plánujícím výrobu vlastního cideru
  • odborné veřejnosti

Výuku vede zkušený profesionální odborník na cider a jeho výrobu, který je členem mezinárodní komise degustátorů, posuzujících každoročně kvalitu cideru stovek producentů v zemích, které jsou historickou domovinou tohoto nápoje – Španělsko, Francie, Skandinávie …

 

Obsahová náplň kurzu:

I. den – teorie výroby cideru

  1. Úvod – historie ovocnářství, výroby moštu a cideru. 5 nejpoužívanějších způsobů výroby cideru.
  2. Suroviny – Základní suroviny, aditiva a surogaty – moderní ovocnářství. Varianty surovin, jejich skladování, zpracování surovin, mošty a koncentráty, jablka, jiné ovoce, zdroje a nákup vhodných odrůd, tvorba vlastních zdrojů surovin – sady, konzervanty, úpravy produktů, konzervace.
  3. Kvasný proces – Kvasnice, mikrobiologie, chemie kvasného procesu, postup výroby cideru.
  4. Výroba cideru – Dovoz, skladování, třídění ovoce, mytí ovoce, šrotování ovoce, lisování ovoce, zakvášení moštu. Primární zpracování : čiření a kondiciování moštu. Sekundární zpracování : blending, míchání moštu, stáčení a filtrace, odstředění, obaly, skladování, distribuce.
  5. Servírování – Barista, výčep, senzorika produktu, organoleptika produktu.
  6. Sanitace – Hygiena výrobního zařízení a výrobního provozu, HACCP, EIA, legislativa, daně, administrativa, metrologie, kontroling
  7. Pozicioning – Marketing mix, segmentace trhu, cenotvorba, budování značky, corporate identity, SWOT analýza.
  8. Finance – Náklady a příjmy při výrobě a prodeji cideru, finanční plán, optimalizace výrobního procesu.
  9. Ostatní – Triky, speciální produkty, nejčastější chyby, synergický efekt zpracování suroviny, druhy technologií atd.

II. – III. den – praktické ukázky výroby cideru v provozu*

  1. Praktické ukázky teoreticky probraných znalostí.
  2. Výklad a předvedení jednotlivých kroků při výrobě cideru.
  3. Diskuze a konzultace konkrétních odborných a obecných dotazů.

* Poznámka : Praktická část výuky je podmíněná souhlasem provozovatele výrobní linky s účastí ve výrobním procesu. V případě nesouhlasu provozovatele budou obsah kurzu i jeho cena zredukovány na pouze teoretickou část (jako v kurzu CPL-1D).


Cena služby :

  • ČR nebo SR (český nebo slovenský jazyk)…… školení : 50.000 Kč + DPH (60.500 Kč vč.DPH)  + účastník : 1000 Kč bez DPH (1210 Kč vč. DPH) za každého účastníka. Například : 5 účastníků … cena 55000 Kč + DPH celkem.
  • Zahraničí (anglický jazyk) ……………….. školení : 2500 Eur + účastník : 200 Eur (+ VAT ) za každého účastníka + náklady na dopravu školitele, ubytování a stravu. Například : 5 účastníků … cena 3500 Eur + VAT celkem + doprava, ubytování a strava.

 


Přihláška na školení / kurz / rekvalifikaci

Nezávazná přihláška na školení nebo kurz dle výběru zákazníkem. Přihláška se stává závaznou až po zaplacení rezervačního poplatku zákazníkem. Zálohová faktura bude zaslána do 7 dnů od obdržení této přihlášky. Případné dotazy nebo upřesnění uveďte prosím do pole Vaše zpráva. Děkujeme.









Jestliže se Vám líbí tento článek, dejte mu prosím hlas kliknutím na tlačítko sociální sítě. Nechcete-li přijít o novinky a aktuality z oboru pivovarnictví, přidejte si do Vaší RSS čtečky RSS feed našeho webu.