Provozujte vlastní český minipivovar

CPL-1D Kurz : Základy výroby cideru – 1 den CZ/SK

Kód služby : CPL-1D

Kurz : Základy výroby cideru – 1 den (série přednášek)

Kurz výroby ciderupro cidermakery a budoucí provozovatele linek pro výrobu cideru s bohatým teoretickým výkladem.

cider-003-1000

Jazyk přednášejících : česky nebo slovensky / anglicky

Doba trvání kurzu : cca 7-8 hodin

Maxim. počet účastníků : 10

Termín konání kurzu : po dohodě.

Komu je kurz určen :

  • zájemcům o amatérskou i profesionální výrobu cideru
  • budoucím majitelům, cidermanům a pomocným pracovníkům cidérek
  • provozovatelům restaurací a vináren, plánujícím výrobu vlastního cideru
  • odborné veřejnosti

Výuku vede zkušený profesionální odborník na cider a jeho výrobu, který je členem mezinárodní komise degustátorů, posuzujících každoročně kvalitu cideru stovek producentů v zemích, které jsou historickou domovinou tohoto nápoje – Španělsko, Francie, Skandinávie …

 

Obsahová náplň kurzu:

  1. Úvod – historie ovocnářství, výroby moštu a cideru. 5 nejpoužívanějších způsobů výroby cideru.
  2. Suroviny – Základní suroviny, aditiva a surogaty – moderní ovocnářství. Varianty surovin, jejich skladování, zpracování surovin, mošty a koncentráty, jablka, jiné ovoce, zdroje a nákup vhodných odrůd, tvorba vlastních zdrojů surovin – sady, konzervanty, úpravy produktů, konzervace.
  3. Kvasný proces – Kvasnice, mikrobiologie, chemie kvasného procesu, postup výroby cideru.
  4. Výroba cideru – Dovoz, skladování, třídění ovoce, mytí ovoce, šrotování ovoce, lisování ovoce, zakvášení moštu. Primární zpracování : čiření a kondiciování moštu. Sekundární zpracování : blending, míchání moštu, stáčení a filtrace, odstředění, obaly, skladování, distribuce.
  5. Servírování – Barista, výčep, senzorika produktu, organoleptika produktu.
  6. Sanitace – Hygiena výrobního zařízení a výrobního provozu, HACCP, EIA, legislativa, daně, administrativa, metrologie, kontroling
  7. Pozicioning – Marketing mix, segmentace trhu, cenotvorba, budování značky, corporate identity, SWOT analýza.
  8. Finance – Náklady a příjmy při výrobě a prodeji cideru, finanční plán, optimalizace výrobního procesu.
  9. Ostatní – Triky, speciální produkty, nejčastější chyby, synergický efekt zpracování suroviny, druhy technologií atd.

 


Cena služby :

  • ČR nebo SR (český nebo slovenský jazyk)…… školení : 30.000 Kč + DPH (36.300 Kč vč.DPH)  + účastník : 1000 Kč bez DPH (1210 Kč vč. DPH) za každého účastníka
  • Zahraničí (anglický jazyk) ……………….. školení : 1500 Eur + účastník : 100 Eur (+ VAT ) za každého účastníka + náklady na dopravu školitele, ubytování a stravu.

 


Přihláška na školení / kurz / rekvalifikaci

Nezávazná přihláška na školení nebo kurz dle výběru zákazníkem. Přihláška se stává závaznou až po zaplacení rezervačního poplatku zákazníkem. Zálohová faktura bude zaslána do 7 dnů od obdržení této přihlášky. Případné dotazy nebo upřesnění uveďte prosím do pole Vaše zpráva. Děkujeme.









Jestliže se Vám líbí tento článek, dejte mu prosím hlas kliknutím na tlačítko sociální sítě. Nechcete-li přijít o novinky a aktuality z oboru pivovarnictví, přidejte si do Vaší RSS čtečky RSS feed našeho webu.