Provozujte vlastní český minipivovar

CPL-1D Kurz : Základy výroby cideru – 1 den CZ/SK

Kód služby : CPL-1D

Kurz : Základy výroby cideru – 1 den (série přednášek)

Kurz výroby ciderupro cidermakery a budoucí provozovatele linek pro výrobu cideru s bohatým teoretickým výkladem.

cider-003-1000

Jazyk přednášejících : česky nebo slovensky / anglicky

Doba trvání kurzu : cca 7-8 hodin

Maxim. počet účastníků : 10

Termín konání kurzu : po dohodě.

Komu je kurz určen :

  • zájemcům o amatérskou i profesionální výrobu cideru
  • budoucím majitelům, cidermanům a pomocným pracovníkům cidérek
  • provozovatelům restaurací a vináren, plánujícím výrobu vlastního cideru
  • odborné veřejnosti

Výuku vede zkušený profesionální odborník na cider a jeho výrobu, který je členem mezinárodní komise degustátorů, posuzujících každoročně kvalitu cideru stovek producentů v zemích, které jsou historickou domovinou tohoto nápoje – Španělsko, Francie, Skandinávie …

 

Obsahová náplň kurzu:

  1. Úvod – historie ovocnářství, výroby moštu a cideru. 5 nejpoužívanějších způsobů výroby cideru.
  2. Suroviny – Základní suroviny, aditiva a surogaty – moderní ovocnářství. Varianty surovin, jejich skladování, zpracování surovin, mošty a koncentráty, jablka, jiné ovoce, zdroje a nákup vhodných odrůd, tvorba vlastních zdrojů surovin – sady, konzervanty, úpravy produktů, konzervace.
  3. Kvasný proces – Kvasnice, mikrobiologie, chemie kvasného procesu, postup výroby cideru.
  4. Výroba cideru – Dovoz, skladování, třídění ovoce, mytí ovoce, šrotování ovoce, lisování ovoce, zakvášení moštu. Primární zpracování : čiření a kondiciování moštu. Sekundární zpracování : blending, míchání moštu, stáčení a filtrace, odstředění, obaly, skladování, distribuce.
  5. Servírování – Barista, výčep, senzorika produktu, organoleptika produktu.
  6. Sanitace – Hygiena výrobního zařízení a výrobního provozu, HACCP, EIA, legislativa, daně, administrativa, metrologie, kontroling
  7. Pozicioning – Marketing mix, segmentace trhu, cenotvorba, budování značky, corporate identity, SWOT analýza.
  8. Finance – Náklady a příjmy při výrobě a prodeji cideru, finanční plán, optimalizace výrobního procesu.
  9. Ostatní – Triky, speciální produkty, nejčastější chyby, synergický efekt zpracování suroviny, druhy technologií atd.

 


Cena služby :

  • ČR nebo SR (český nebo slovenský jazyk)…… školení : 30.000 Kč + DPH (36.300 Kč vč.DPH)  + účastník : 1000 Kč bez DPH (1210 Kč vč. DPH) za každého účastníka
  • Zahraničí (anglický jazyk) ……………….. školení : 1500 Eur + účastník : 100 Eur (+ VAT ) za každého účastníka + náklady na dopravu školitele, ubytování a stravu.

 


Přihláška na školení / kurz / rekvalifikaci

Nezávazná přihláška na školení nebo kurz dle výběru zákazníkem. Přihláška se stává závaznou až po zaplacení rezervačního poplatku zákazníkem. Zálohová faktura bude zaslána do 7 dnů od obdržení této přihlášky. Případné dotazy nebo upřesnění uveďte prosím do pole Vaše zpráva. Děkujeme.









shares