Provozujte vlastní český minipivovar

Rekvalifikace : BREWING SKILLS – Pivovarnické a sladovnické práce – 6 měsíců

Kód služby : PSP-6M

Rekvalifikační kurz : BREWING SKILLS : Pivovarnické a sladovnické práce (série teoretických přednášek a praktického výcviku) – 6 měsíců

Jazyk přednášejících : česky

První akreditovaný rekvalifikační kurz Pivovarnické a sladovnické práce na Moravě.

Absolvent kurzu získává certifikát, který jej opravňuje k práci samostatného sladovníka nebo sládka, včetně statutu zodpovědné osoby v pivovaru.

Doba trvání kurzu : 6 měsíců (172 hodin teorie a 178 hodin praxe)

Místo konání kurzu : Mendelova univerzita, Brno

Termín konání kurzu : nejbližší termín sdělíme na dotaz. Poslední známý termín : 18.5.2017 – doba trvání kurzu 6 měsíců

Maxim. počet účastníků : 15

Komu je kurz je určen :

  • zájemcům o profesionální vaření piva a sladovnictví
  • majitelům, sládkům a pomocným pracovníkům minipivovarů a sladoven
  • odborné veřejnosti

Výuku a praktický výcvik zajišťuje :

  • Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta
  • Ústav technologie potravin
  • Pivovar LUCKY BASTARD
  • Beer Academy Brno

Jak začít s malým pivovaremObsahová náplň kurzu:

  • Legislativní prostředí v České republice
  • Povinnosti při zákládání a provozu pivovaru
  • Komunikace s úřady – celním, živnostenským, hygienou
  • Zpracování prováděcí studie založení celního skladu
  • HACCP v pivovaru
  • Mikrobiologie a hygiena v pivovaru
  • Ekonomika provozu pivovaru
  • BOZP – bezpečnost a ochrana zdraví při práci v pivovaru
  • Sladařství :
    • Teorie ječmene a sladu
    • Stroje a zařízení pro výrobu sladu
    • Mikrobiologie ve sladovnicví
    • Analytické dovednosti
    • Praktické dovednosti ve sladovnictví
  • Pivovarnictví :
    • Teorie výroby piva
    • Stroje a zařízení pro výrobu piva
    • Mikrobiologie v pivovarnictví
    • Analytické dovednosti
    • Praktické dovednosti v pivovarnictví

Konkrétní plán praxe bude objasněn na prvním výukovém dnu. Účastníci si rozdělí zejména praxi v pivovaru Lucky Bastard v Brně. Praxe v laboratořích je pro všechny společná a bude probíhat zejména v pátek a o víkendu ve školicích prostorách Mendelovy univerzity v Brně.

Podmínky absolvování kurzu : Ukončené střední vzdělání s maturitní zkouškou, platný zdravotní průkaz pro práci v potravinářství.

Bonus : Každý účastník dostává výukový materiál ZADARMO-  kniha Pivovarství: Teorie a praxe výroby piva.


Cena služby :

  • 6 měsíců …………….. 65.000 Kč (osvobozeno od DPH)

Rekvalifikační kurz je osvobozen od DPH. Pokud jste evidování na Úřadu práce můžete požádat o proplacení nákladů spojených s rekvalifikačním kurzem.

Poznámka : Mimo ČR tuto službu neposkytujeme

 


Přihláška na školení / kurz / rekvalifikaci

Nezávazná přihláška na školení nebo kurz dle výběru zákazníkem. Přihláška se stává závaznou až po zaplacení rezervačního poplatku zákazníkem. Zálohová faktura bude zaslána do 7 dnů od obdržení této přihlášky. Případné dotazy nebo upřesnění uveďte prosím do pole Vaše zpráva. Děkujeme.









shares