Kód služby : PBL-1D
Kurz : PURITY IN BREWERY – Mikrobiologická čistota v pivovaru – 1 den (série přednášek)
Základem dobrého piva, ekonomického rozvoje pivovaru je MIKROBIOLOGICKÁ čistota v pivovaru. Zjistěte jaká rizika v pivovaru hrozí a předejděte možným problémům při výrobě piva.
Na čistotu většinou doplatí každý… spolupráce celého týmu je jedinou jistotou. Nikdo nesmí nic vynechat, každý se podílí na výrobě a každý je odpovědný za 100% kvalitu své práce. Kurz je určen sládkům, provozním pivovaru, majitelům a pomocnému personálu, s bohatým teoretickým výkladem, obsahově plnými skripty.
Jazyk přednášejících : česky
Doba trvání kurzu : cca 6 hodin.
Maxim. počet účastníků : 15
Termín konání kurzu : nejbližší termín sdělíme na dotaz.
Komu je kurz určen :
- zájemcům o amatérské i profesionální vaření piva
- budoucím majitelům, sládkům a pomocným pracovníkům minipivovarů
- provozovatelům restaurací, plánujícím výrobu vlastního piva
- odborné veřejnosti
Výuku zajišťuje MVDr. Olga Cwiková, Ph.D. z Mendelovy univerzity v Brně.
Obsahová náplň kurzu:
- Čistota pivovaru obecně – vliv čistoty na výrobní proces piva, jeho senzorické vlastnosti a životnost
- Mikrobiologická čistota v pivovaru – podstata a realizace opatření k zajištění mikrobilologické čistoty
- Kam oko nedohlédne, ale mikrobi se množí – o nejčastějších skrytých příčinách nekvalitního piva a prevence proti nim
- Správné postupy mikrobiologické kontroly – co vše je nutné zajistit, provádět a kontrolovat, aby byla splněná podmínka čistého pivovaru
- Pomůcky pro stanovení mikrobiologické čistoty – jak na to, co potřebujete, kolik to bude stát
- Mikrobiální kontanimace v závislosti na podmínkách – co vše jste schopní ovlivnit, aby vaše práce nepřišla nazmar
- Zásady správné výrobní a hygienické praxe – zajištění hygieny a mikrobiologické čistoty závisí na dodržování v praxi prověřených zásad a postupů. Jak na to … ?
Cena služby :
- ČR ………………………… 3.999 Kč(účtováno neplátcem DPH)
- Zahraničí ………………..mimo ČR tuto službu neposkytujeme