Jako jediní na světě vyrábíme plnohodnotné minipivovary MOBBEER, zabudované v kontejnerech – mobilní kontejnerové pivovary. Unikátní modulární řešení umožňuje postupné rozšiřování pivovaru bez velkých investic a stavebních prací.
MOBBEER – kontejnerové mobilní minipivovary
Co je to mobilní kontejnerový pivovar
Mobilní kontejnerový minipivovar je plnohodnotný minipivovar, zabudovaný do kontejnerové skříně, která nahrazuje pevnou stavbu. V kontejneru je zabudována buďto úplná technologie minipivovaru, anebo jen její část, podle požadavků zákazníka. Mobilita minipivovaru spočívá v možnosti snadno minipivovar přemístit na libovolné místo a zde jej provozovat stejně, jako vestavný minipivovar. (kontejnerový minipivovar nelze přemísťovat za provozu).
Jak vypadá pivovar v kontejneru – virtuální prohlídka
>> prohlédněte si také další varianty minipivovarů Mobbeer
Komu jsou určené minipivovary v kontejnerech
Mobilní pivovary v kontejnerech jsou ideálním řešením pro ty zájemce o provozování vlastního minipivovaru, kteří nejsou vlastníky objektu restaurace, nebo nemají ve své restauraci pro umístění technologie minipivovaru dostatek volného prostoru. Kontejnerový mobilní pivovar uvítá také každý zájemce o financování minipivovaru úvěrem nebo na leasing, protože finanční ústavy mnohem raději poskytnou úvěrové krytí na jasně ohraničený a uchopitelný technologický celek, který se vestavbou do objektu nestává součástí majetku třetích osob. Kromě toho je vítaným řešením pro všechny pivovarníky, kteří se rádi vyhnou časově, finančně i organizačně náročné stavební přípravě objektu. Minipivovar v kontejneru vyrobíme kompletně v naší montážní hale, technologii odladíme a zákazníkovi dovezeme jako hotový výrobek. Již druhý den po přivezení může zákazník v pivovaru začít vařit vlastní pivo.
Hlavní výhody
- Kompaktnost – minipivovar je kompaktním a prostorově jasně vymezeným výrobkem a výrobním zařízením
- Mobilita – kontejnerový minipivovar je snadné kdykoli převézt na jiné místo bez složitých demontážních a montážních prací
- Prostorová nenáročnost – nezabírá místo v objektu restaurace – kapacita pivovaru není omezena dispozičním prostorem
- Rozšiřitelnost – stávající výrobní kapacitu minipivovaru lze jednoduše kdykoli navýšit přidáním dalších modulů
- Rychlá a levná výroba – typová standardizace dovoluje výrobu pivovaru s nižšími výrobními náklady a rychleji
- Bezproblémová instalace – nasazení pivovaru do provozu se obejde bez náročných stavebních zásahů a povolení
- Okamžitá provozuschopnost – pivovar je způsobilý k zahájení provozu obvykle již druhý den po doručení zákazníkovi
- Provozní spolehlivost – sériová výroba dovoluje odladit většinu problémů typických pro kusové zakázky
- Manuální / automatický provoz – zákazník se může rozhodnout pro levný manuální nebo pohodlný automatický systém
- Nezávislost na konkrétním objektu – možnost provozování třeba na jednom místě v létě a na jiném v zimě
- Úvěrovatelnost – finanční ústavy ochotněji spolufinancují technologická zařízení nezasahující majetku třetích osob
- Likvidita – kontejnerový pivovar lze bez nákladů na stavební práce a bez nebezpečí ztráty užitné hodnoty kdykoli prodat
>> Technické provedení technologického vybavení minipivovaru MOBBEER
>> CENÍK kontejnerových minipivovarů MOBBEER
4+2 výrobní řady kontejnerových minipivovarů MOBBEER
Vyrábíme plnohodnotně vybavené kontejnerové minipivovary MOBBEER v 4 výrobních řadách, odstupňovaných podle výrobní kapacity 2-nádobové varny. Kromě toho nabízíme speciální 2 typy zjednodušených minipivovarů MOBBEER Lite s levnější technologií pro výrobu piva z koncentrátů.
Mobilní kontejnerové pivovary konstruované pro výrobu piva z klasických surovin
Kontejnerový minipivovar MOBBEER STARTER 150
Základní model minipivovaru MOBBEER s varnou o výrobní kapacitě 150 litrů piva za 11 hodin / max. 300 litrů piva za den . Je určen pro menší hospůdky s objemem prodávaného piva 1,5 až 18 hektolitrů týdně (75 – 900 hl/rok). Optimální výrobní kapacita je 450 hl/rok. Velikost pivovaru a jeho cena je dána požadovaným výstavem.
Kontejnerový minipivovar MOBBEER PUBMASTER 250
Výkonnější model minipivovaru MOBBEER s varnou o výrobní kapacitě 250 litrů piva za 11 hodin / max. 500 litrů piva za den . Ideální pro více navštěvované pivnice a restaurace s objemem prodávaného piva 2,5 až 30 hektolitrů piva týdně (125 hl – 1500 hl / rok). Optimální výrobní kapacita je 750 hl / rok. Velikost pivovaru a jeho cena je dána požadovaným výstavem.
Kontejnerový minipivovar MOBBEER ADVANCE 300
Vyšší model minipivovaru MOBBEER s varnou o výrobní kapacitě 300 litrů piva za 11 hodin / až 600 litrů piva za den. Je vhodný pro restaurace a pivnice s vyšší návštěvností – například v turistiky atraktivních lokalitách s objemem prodávaného piva 3 až 36 hektolitrů piva týdně (150 hl – 1800 hl / rok). Optimální výrobní kapacita je 900 hl / rok. Velikost pivovaru a jeho cena je dána požadovaným výstavem .
Kontejnerový minipivovar MOBBEER PROSPER 500
Výkonný a ekonomicky výhodný model minipivovaru MOBBEER s varnou o výrobní kapacitě 500 litrů piva za 11 hodin / až 1000 litrů piva za den. Je vhodný pro velké restaurace nebo malé sítě restauračních zařízení s objemem prodávaného piva 5 až 60 hektolitrů piva týdně (250 hl – 3000 hl / rok). Optimální výrobní kapacita je 1500 hl / rok. Velikost pivovaru a jeho cena je dána požadovaným výstavem .
Mobilní kontejnerové pivovary konstruované k výrobě piva z koncentrátů
Minipivovary MOBBEER Lite
Speciální jednoduché minipivovary, maximálně vhodné pro začínající pivovarníky, případně pro provozovatele požadující kvalitní nefiltrované pivo s minimální náročností jeho výroby a extrémně krátkou návratností investice. Využívají ve světě osvědčenou moderní technologii výroby piva ze sladových výtažků anebo z mladinových koncentrátů.
Kontejnerový minipivovar MOBBEER LITE ME
Kontejnerové pivovary se zjednodušenou 2-nádobovou varnou, uzpůsobenou pro výrobu piva ze sladinových koncentrátů (Malt Extract), v níž probíhá proces výroby piva od fáze chmelovaru. Různým chmelením je možné dosáhnout různých senzorických vlastností piva i z jednoho druhu sladového výtažku. Nízká pořizovací cena pivovaru, malé nároky na obsluhu varny a skladování surovin, nízká energetická náročnost, rychlá příprava mladiny.
Kontejnerový minipivovar MOBBEER LITE WC
Kontejnerové minipivovary s jednoduchou 1-nádobovou varnou, mladina je vyráběna rozmícháním mladinového koncentrátu v mladinovém mixeru. Z jednoho typu koncentrátu je možné vyrobit jeden druh piva o různém objemu alkoholu. Minimální nároky na znalosti obsluhy pivovaru, velmi rychlá příprava mladiny, minimální náklady na zásobování a skladování surovin, velmi malá spotřeba energie, jistota stálé kvality výsledného produktu.
ŘÍDICÍ SYSTÉM PIVOVARU
A) Ovládací systém – úroveň MC – ruční ovládání (manual control)
Manuálně řízená varna, jednoduchý tlačítkový ovládací panel se základními ovládacími a měřicími prvky. Manuálně jsou nastavovány potrubní cesty, zapínány motory a čerpadla, teploty a časy hlídá sládek.
B) Ovládací systém – úroveň CC – centrální ovládání (central control)
Centrálně-manuálně řízená varna s podporou PLC s většinou operací ovládaných z centrálního ovládacího panelu s ovládacími a měřicími prvky. Ovládací panel je řešený dotykovým displejem anebo mechanickými spínači a regulátory – z něj jsou centrálně řízeny motory, ohřev a nastavovány cesty.
C) Ovládací systém – úroveň SA – poloautomatické řízení (semi-automatic control)
Poloautomaticky řízená varna s podporou počítače s většinou operací ovládaných počítačem – dle programu zadaného z centrálního ovládacího panelu. Ovládací panel je řešený dotykovým displejem . Sládek vybere recepturu a spustí program, který sám řídí výrobní proces. Sládek jej kontroluje a provádí laboratorní testy, ošetřuje nestandardní stavy a zajišťuje přípravu surovin a varny pro proces.