Provozujte vlastní český minipivovar

Výčepní pulty

Výčepní pulty a zápultí

Výčepní pult je pracovištěm výčepního, které slouží jako platforma pro namontování několika zařízení – výčepní stojan s kohouty, chladicí zařízení, zařízení pro míchání tlačných plynů. Obsahuje prostor pro umístění tlakových lahví s tlačným plynem, dřez s výbavou pro umývání sklenic, odkladací prostor pro okapání a sušení sklenic, desku pro dočasné odložení načepovaných sklenic, skříňky pro skladování sklenic a dalšího vybavení restaurace.

Výčepní pulty se vyrábějí v mnoha modifikacích. Konstrukci pultu tvoří dvojitý plášť vyplněný polyuretanovou izolací s různou kombinací dvířek a zásuvek. Zásuvky se vyrábějí v kombinaci buď 345/345, 360/285 nebo 455/190 – hodnoty uvádějí maximálně možnou výšku CO2 láhve. U provedení se dvířky je uvnitř umístěna děrovaná přestavitelná police. Vedle chladícího modulu je umístěna skříňka pro chladící agregát, ve které jsou u provedení se dvěma dřezy křídlová dvířka s plastovým odpadkovým košem.

Celá sestava je umístěna na soklu 40 mm vysokém a krytá výčepní deskou tl. 40 mm. Za středovým sloupkem v chlazeném modulu je zavěšen výparník s nuceným oběhem, od něhož je hadicí sveden kondenzát, vzniklý při odtávání, do nádržky u chladícího agregátu, kde se odpařuje.

Na panelu skříňky je umístěn hlavní vypínač a digitální termostat, který řídí činnost chladícího agregátu. Termostat je výrobcem nastaven na teplotu + 4°C a umožňuje výčepnímu změnu teploty nápoje v rozmezí +2 až +10°C.

Výčepní pulty